Met de huidige maatregelen is een fysiek Beroepenfeest niet haalbaar. (Foto: Koos Bommele)
Met de huidige maatregelen is een fysiek Beroepenfeest niet haalbaar. (Foto: Koos Bommele) Foto:

Delft On Stage ook dit jaar digitaal

Algemeen

Delft – Hoewel er tot het laatste moment is gewerkt aan een fysiek Beroepenfeest, heeft de organisatie van Delft On Stage ook dit jaar gekozen voor het digitale alternatief: Digimatch.

“We hebben eigenlijk geen keus”, legt projectleider Jori Noordhoek uit. “Momenteel mogen alleen geplaceerde evenementen plaats vinden, dus geen beurzen waar mensen geen zitplaats hebben, zoals wij. Anderhalve meter handhaven is niet te doen en er is  onduidelijkheid over wel of niet een QR code. En in het algemeen: hoe verantwoord is het als we in een grijs gebied toch een Beroepenfeest organiseren voor 200 volwassenen en 1000 leerlingen? We kunnen ook niet wachten met beslissen tot er een nieuwe persconferentie is. Daarom kiezen we, met pijn in het hart toch weer voor Digimatch.”
“Digimatch houdt in dat leerlingen zich via onze website oriënteren op de deelnemende bedrijven”, legt Noordhoek uit. ‘Via de aanmeldstap Digimatch kunnen ze zich door middel van een motivatietekst presenteren aan de beroepsbeoefenaren van hun keuze.

De leerlingen gaan in de week van 31 januari tot 4 februari en in de week van 21 t/m 25 januari aan de slag. Bij een match worden afspraken gemaakt voorde Doe Dag op 24 maart. Voor de beroepsbeoefenaren zijn er op 31 januari, 4 februari en 15 februari online informatiebijeenkomsten. Zie
www.delftonstage.nl voor de tijden. Op 2 maart is er een inspiratiesessie om de Doe Dag zo leuk èn effectief mogelijk te maken. Er kunnen nog steeds bedrijven deelnemen.

Heb je interesse of vragen?
Mail dan naar
mail@delftonstage.nl.

!