Minister Wiersma op bezoek bij Stanislas Krakeelpolderweg. (Foto: PR)
Minister Wiersma op bezoek bij Stanislas Krakeelpolderweg. (Foto: PR)

Minister Wiersma bezoekt Stanislas Krakeelpolderweg

Algemeen

DELFT - Vorige week bracht de kersverse minister van onderwijs, Dennis Wiersma, een bezoek aan het Stanislas Krakeelpolderweg. Doel van het bezoek was kennismaken het vmbo en in het bijzonder met die scholen die de laatste jaren een grote kwaliteitsslag hebben doorgemaakt. Enkele jaren geleden koos de school - met een nieuwe schoolleiding - een andere koers. “Met de extra gelden van het Nationaal Programma Onderwijs kon de school de verbeteringen een boost geven”, aldus directeur Rowdy Lagraauw. “En met succes. Het onderwijs, de sfeer in de school en de tevredenheid onder het personeel zijn enorm toegenomen.”  

Effecten lockdown
De bezoekende minister was in het bijzonder benieuwd naar de effecten van de lockdown. Stanislas Krakeelpolderweg heeft daar het afgelopen jaar veel aandacht aan besteed: “Doordat alle leerlingen coachgesprekken hebben, konden we de leerlingen tijdens de lockdown goed in de gaten houden. Bij leerlingen die we dreigden te verliezen, hebben we professionele coaching inzet. Hiermee konden we echt het verschil maken.”, aldus de directeur.  

Uitdagingen
De grootste uitdagingen waren er voor leerlingen in de bovenbouw. “Deze leerlingen volgen ongeveer de helft van de tijd praktijkvakken. Die kunnen we vaak niet  online geven. Gelukkig konden we snel weer wat lessen op school geven. Ondertussen doen we er alles aan om hen nu zo goed mogelijk voor te bereiden op het mbo.”

Klaarstomen
De school werkt al jaren nauw samen met mbo’s en het bedrijfsleven: “We hebben echt gemerkt dat dit een groot voordeel is”, benadrukt de directeur. “We weten wat mbo’s vragen en wat straks in het werkveld nodig is. Zo weten we nog beter hoe we onze leerlingen kunnen klaarstomen voor de toekomst. Om die reden zetten we nu in op Smart Makers Delft waarin wij intensief met ROC Mondriaan samenwerken”  

Stappen
De minister was blij met de stappen die de school heeft gemaakt. Hij was zichtbaar geïnteresseerd en stelde hierover veel vragen aan het team van de school.
De minister gaf ook aan dat hij blij was dat leerlingen uit groep 8 de middelbare scholen weer mogen bezoeken. Zo kunnen leerlingen zelf voelen en ervaren of een school bij hen past.

Informatie over de kennismaking met het Stanislas Krakeelpolderweg staat op www.stanislasvmbodelft.nl  

!