Zorgdrager is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Zitspecialisten (NVZS)
Zorgdrager is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Zitspecialisten (NVZS) Foto: PR

Een goede stoel kan klachten voorkomen

Algemeen

DELFT - “Goed zitten kan veel gezondheidsproblemen voorkomen.” Steef van der Kruit van Zorgdrager ziet dagelijks wat echt zitadvies betekent voor zijn klanten.

Zorgdrager is geen woonwinkel. “Wij zijn specialist in ergonomisch zitcomfort”, benadrukt Steef. Gedreven: “Tuurlijk, veel zitten is slecht voor het lichaam, maar veel slécht zitten; dat is pas rampzalig!” Zorgdrager is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Zitspecialisten (NVZS): “Goed zitadvies is een vak. Slecht zitten kan klachten veroorzaken, variërend van tintelende voeten door slechte doorbloeding tot luchtwegproblemen, rug- en schouderklachten, etc. Voor mensen die minder ter been zijn is er ook nog eens het valgevaar bij het opstaan of gaan zitten. Kortom: reden genoeg voor goed advies.” 

Basisvoorwaarden
Voor een goede zithouding zijn enkele basisvoorwaarden essentieel: “Denk aan de juiste zithoogte, de juiste zitdiepte, de juiste armleggerhoogte, de juiste lendenondersteuning en de juiste zithoek.” De formulering ‘de juiste’ is geen toeval: “Het komt er op neer dat goed zitten maatwerk is. Daarom leveren alle bij de NVZS aangesloten bedrijven precies dat: onderscheidend maatwerk.” De zitspecialisten van Zorgdrager kunnen u vertellen waar u bij een stoel allemaal op moet letten. Op basis van o.a. lichaamsbouw en lichaamshouding, maar ook eventuele fysieke of zelfs mentale wensen én klachten, stellen zij samen met u de ideale stoel samen. Dat geldt niet alleen voor ouderen, maar juist ook voor jongeren. Je kunt ook starten met goed zitten als je (nog) geen ernstige klachten hebt. Preventie is alles. ”In de showroom maar ook bij de mensen thuis geven wij iedere cliënt een, altijd vrijblijvend, advies op maat.
Oh, en het vooroordeel dat een goede stoel lelijk is, klopt allang niet meer. Ook bij Zorgdrager vindt je de mooiste designstoelen.”
Kom eens kijken op de Schieweg 87a, tegenover de Makro.
www.zorgdrager.com
www.NVZS.nl