<p>Frederique de Boer (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Frederique de Boer (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Frederique de Boer

Frederique de Boer (20) volgt een minor ‘Space of Display’ en organiseert een expositie over de mineralen van het Science Centre Delft.

Waarom hier op de foto?
“De foto is genomen op de zolder van het Science Centre Delft. In deze ruimte zijn alle bijzondere mineralen die behoren tot de collectie. Echter gaat het Science Centre Delft verhuizen, dus leek dit mij een goed moment om nog een foto van de kasten met de mineralen te maken. “

Kan je wat meer vertellen over je opleiding?
“Ik volg momenteel een minor van bouwkunde genaamd ‘Spaces of Display’. Tijdens de minor ben je samen met 21 andere studenten bezig met het organiseren en ontwerpen van een expositie.”

Waar gaat de expositie over? 
“De expositie gaat over de gesteenten en mineralencollectie van het Science Centre Delft. Het idee van de expositie is om bezoekers kennis te laten maken met tien mineralen die onopgemerkt in het dagelijks leven voorkomen.”

Hoe laten jullie de mensen hier kennis mee maken?
“Door posters achter etalages van winkels en horeca te plaatsen. Ter ondersteuning van deze posters zullen bezoekers ook verschillende stickers door de gehele binnenstad tegenkomen. Deze bevatten QR-codes, die je brengen naar de website van het Science Centre Delft. Hierop zijn alle individuele projecten te zien van de 21 studenten die aan dit project hebben meegedaan.”

Waar kunnen de mensen de expositie bezichtigen?
“Eerst zou de expositie gehouden worden in een zaal in het Prinsenkwartier, maar vanwege de coronamaatregelen kan dat niet doorgaan, dus kwamen wij op het idee om een expositie door de binnenstad te houden.”

Wat kunnen wij van de expositie verwachten?
“Op het Sint Agathaplein zelf zullen bezoekers tegen twee mineralen kunstwerken aanlopen die de expositie verder visualiseren en ondersteunen. Daarnaast zal hier elke dag om 17.00 uur een animatie afgespeeld worden die de bezoekers verder meenemen in de bijzondere wereld van mineralen. Het startpunt is dus op het Sint Agathaplein en er zal een route komen door de hele binnenstad.”

Van wanneer tot wanneer is de expositie?
“Vanaf 27 januari staat het Sint Agathaplein in het thema van mineralen. De expositie zal tot 11 februari duren.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou de TU studenten meer betrekken bij de inwoners van Delft. Dit zou ik doen door middel van het organiseren van culturele activiteiten.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1