Wie van deze tien wordt Dé Delftenaar van het Jaar?

DELFT - Wie wordt Dé Delftenaar van het Jaar 2021? Daarin heeft u zeggenschap. Stem nu op uw favoriet uit de Top 10!

Zoals u eerder in Delft op Zondag heeft kunnen lezen gaan we ook dit jaar weer op zoek naar Dé Delftenaar van het Jaar. Afgelopen weken heeft u kunnen stemmen op tientallen Delftenaren die in 2021 hun verhaal hebben gedaan in Passie met een Gouden Rand, die allen zijn voorgedragen voor ‘Dé Delftenaar van het Jaar’-verkiezing. Daar heeft u goed gehoor aan gegeven. In totaal zijn ruim vierduizend stemmen binnengekomen. Dankzij deze voorkeursstemmen is een Top 10 tot stand gekomen. We stellen deze genomineerden graag kort aan u voor, in willekeurige volgorde. Voor meer informatie over hen verwijzen wij u door naar www.delftenaarvanhetjaar.nl.

De Top 10

Vrony Kooij 
Vrony woont al ruim 45 jaar in Delft. Sinds een aantal jaar geleden werkt zij als enthousiaste vrijwilliger bij het Rietveld Theater.

Destiney van den Berg 
De 9-jarige Destiney van den Berg is vorig jaar een actie gestart om Kinderboerderij & Waterspeeltuin Tanthof te steunen.

Anja Notenboom en Janny Romberg 
Anja Notenboom en Janny Romberg openden hun goede doelenhuis om mensen in Nederland én Afrika te helpen. JUT & JUL is al een heuse spil in de wijk.

Huub Schoemaker 
Inloophuis Debora is al jaren een vertrouwd adres voor mensen met kanker en hun naasten. In 2013 koos Huub Schoemaker er voor om als vrijwilliger deze mensen te helpen.

Marjo Hanegraaff 
Marjo Hanegraaff werd verrast met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, onder meer vanwege haar inzet voor het mogelijk maken van vakanties voor mensen met een fysieke beperking.

Piet Reedijk en Hans Nieuwpoort 
Speelgoedbank Delft wil goed speelgoed bereikbaar maken voor alle kinderen. Vrijwilligers Hans Nieuwpoort en Piet Reedijk zijn nauw betrokken.

Ravi Ahluwalia 
Enkele vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties namen het initiatief om de Global Goals in Delft op de kaart te zetten. Ravi Ahluwalia was namens Buurttuin Voorhof één van de initiatiefnemers.

Patrick Verbaan 
Patrick Verbaan is vrijwilliger bij Stichting Welbevinden Delft (SWD), waar hij samen met andere vrijwilligers jongerencentrum de Border in Tanthof openstelt.

Pauline Stadhouders 
Villa Debora is speciaal gericht op kinderen tussen de vier en twaalf jaar die zijn geraakt door kanker. Een van de vrijwilligers is Pauline Stadhouders, zij is tevens ook een van de oprichters.

Ria van der Steuijt
Ria van der Steuijt was vorig jaar al 36 jaar vrijwilliger bij GGZ Delfland. Prettig voor de cliënten, maar ook zeker voor Ria zelf. Thuis zitten op haar oude dag, dat was namelijk geen optie voor haar.

Definitieve stem
Vanaf dit weekend gaat de volgende selectieronde van start, waarin u wederom zeggenschap heeft. We beginnen weer op nul, dus ook als u al eerder heeft gestemd op een persoon uit de Top 10 is het belangrijk om nogmaals te stemmen. U kunt tot en met zondag 23 januari definitief stemmen op Dé Delftenaar van uw keuze. Om de eerlijkheid van de verkiezing te waarborgen, brengt de vakjury - bestaande uit Selma Aközbek, Sandra Kooiman. Stef Breukel en Leo Quack - in deze tweede ronde haar deel in. Door de juryleden wordt individueel met al hun deskundigheid een anonieme voorkeursstem uitgebracht op hun favoriet. Deze extra punten, verkregen via de vakjury, worden opgeteld bij de door u verstrekte stemmen. Uit de gecombineerde stemmen volgt uiteindelijk één winnaar, die wij op 30 januari aan u bekend zullen maken in een uitgebreid en persoonlijk artikel.

Wie mag volgens u de titel ‘Dé Delftenaar van het Jaar’ met ere mag dragen en de bronzen Hugo - gemaakt door beeldend kunstenaar Loes van der Holst - in ontvangst nemen? Laat het ons weten! Ga naar www.delftenaarvanhetjaar.nl en breng uw stem uit op uw favoriet uit de Top 10. Stemmen kan eenmalig per IP-adres en is eenvoudig via het stemformulier op de website.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1