<p>Ellen Rijsdorp wint eerste prijs&nbsp;</p>

Ellen Rijsdorp wint eerste prijs 

Ellen Rijsdorp wint eerste prijs met kunstwerk

DELFT – In de krant van 26 december kon u lezen over de nominatie van Ellen Rijsdorp. Zij werd met haar keramische tankinstallatie genomineerd voor de Siegburger keramiekprijs in Duitsland. Op zondag 9 januari heeft zij de eerste prijs in ontvangst mogen nemen. Haar werk werd gekozen als beste keramieken kunstwerk.

Ellen Rijsdorp is een Delftse Kunstenares die keramische objecten maakt. Zij werd in een paar edities terug geïnterviewd voor de rubriek Hemd van het lijf waarin zij de lezers meer vertelde over haar kunstwerk en haar nominatie voor de Siegburger keramiekprijs.

Tankinstallatie
Ellen heeft een tankinstallatie gemaakt van zeven meter hoog waar verschillende keramische objecten aan hangen. Het zijn objecten van diverse formaten, modellen en kleuren. Je kunt het zien als een toonladder van keramische objecten.

Eerste prijs
Als winnaar van de wedstrijd heeft Ellen een geldbedrag gewonnen en publiciteit in een vakblad. Het werk waarmee zij heeft gewonnen is anders dan het werk dat zij normaal gesproken maakt. “Ik maak altijd ruimtelijke objecten. Ik draai de klei op de draaischijf en maak objecten om neer te zetten”, vertelt Ellen Rijsdorp.

Te koop
“Ik verkoop mijn werk voornamelijk op beurzen, in galerieën en op keramiekmarkten door heel Europa.” Ellen vindt dit ontzettend leuk om te doen, want zo ontmoet zij ook collega’s uit andere landen.

Bent u benieuwd naar het werk van Ellen? kijk dan op www.ellenrijsdorp.nl. Ook heeft zij een atelier in het Bacinol gebouw waar zij dagelijks aanwezig is.

Meer berichten
 
CustomHtml_1