Afbeelding

Het Talentenhuis biedt gratis huiswerkbegeleiding aan!

Algemeen

Het Talentenhuis is een sociaal huiswerkinstituut dat zich richt op kinderen uit families die huiswerkbegeleiding niet kunnen betalen. Het Talentenhuis wil er juist voor zorgen dat er geen ongelijkheid is tussen kinderen en biedt daarom gratis huiswerkbegeleiding aan.

“Omdat er kinderen zijn waarvan de ouders huiswerkbegeleiding niet kunnen betalen, is er een ongelijkheid in de samenleving en die wordt zo steeds groter. Het Talentenhuis heeft als ambitie om daar iets tegen te doen”, vertelt Martijn Kirsten (oprichter van Het Talentenhuis).

Bijdrage aan de ontwikkeling
“Als huiswerkbegeleider kun je flink bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling en dat geven de docenten ook aan als er resultaat is. Dat is hartstikke fijn voor de leerling en natuurlijk voor de begeleiders om te horen”, vertelt Martijn. De begeleiders van Het Talentenhuis komen allemaal zelf uit het onderwijs, maar zijn geen professionele docenten. Zij vinden het fijn om kinderen te helpen en om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. “Al is het er maar één die wij kunnen helpen om zijn of haar diploma te halen of lekker mee te kunnen komen, dan vinden wij dat al hartstikke fijn.”
Het Talenthuis helpt leerlingen met het beter leren plannen, met de lesstof beter te begrijpen en te oefenen voor toetsen. De huiswerkbegeleiding vindt elke maandag en donderdag plaats na schooltijd.

Georganiseerde omgeving
Het Talenthuis biedt huiswerkbegeleiding op de Horizon in de Buitenhof aan en op de Cornelis Musiusschool in de Wippolder. “Wij werkten als school al eerder met een huiswerkklas, maar dat coördineerden wij zelf. Op een gegeven moment hoorden wij van Het Talentenhuis. Wij kwamen er achter dat zij het allemaal zelf coördineerden, wat super fijn is! Zo kunnen zij de juiste begeleiders voor onze leerlingen vinden”, vertelt Karin Zeestraten (directeur Cornelis Musiusschool).
Voor de leerlingen die hier op school zitten is het hartstikke fijn, want zij zijn al bekend met de omgeving en hoeven nu niet te reizen. Voor de leerlingen die niet op de Horizon of Cornelis Musiusschool zitten is er een alternatief; zij kunnen online huiswerkbegeleiding krijgen. “Het zou natuurlijk hartstikke fijn zijn als wij op meerdere scholen huiswerkbegeleiding kunnen geven. Wij staan daarom ook altijd open voor nieuwe samenwerkingen!”, vertelt Martijn.
Bent u als school geïnteresseerd? Of wilt u huiswerkbegeleider worden bij Het Talentenhuis? Stuur dan een mail naar martijn@talentenhuis.nl. Ook kunt u op www.talentenhuisdelft.nl kijken voor meer informatie.