Uitdagend onderwijs op Lyceum Ypenburg

We spreken Michelle Stouten, sinds dit jaar de afdelingsleider van klas 1 en 2 havo en vwo op Lyceum Ypenburg.

Hoe zou je Lyceum Ypenburg in het kort omschrijven?
“Ons gebouw is gelegen aan de Laan van Kans en ons motto is ‘kiezen voor talent’. De talentgroepen voor sport, muziek, theater, atelier (beeldende kunst) en digital science bieden onze leerlingen volop kansen hun talenten te ontwikkelen. Wij bieden onze leerlingen in de bovenbouw havo en vwo ook de mogelijkheid om het examen te versnellen of op een hoger niveau te doen. Maar ook door de internationalisering, de schoolkrant, de naschoolse sporten, de GSA-club en de debatclub bieden wij onze leerlingen kansen om hun talenten verder te ontwikkelen.”

Wat is er bijzonder aan de brugklassen van Lyceum Ypenburg?
“In de brugklas leren leerlingen niet alleen uit boeken maar ook met hun laptops. Wekelijks volgen zij informatica waarin ze leren over alle functionaliteiten op hun laptop en handige applicaties. Ook krijgen zij les in mediawijsheid. Onze brugklassen volgen ook een half jaar drama waarin zij leren over presentatievaardigheden, improviseren en effectief samenwerken.”

Zijn er bijzondere ontwikkelingen waar jij je specifiek over buigt?
“Alle vwo-brugklassen starten vanaf volgend schooljaar met een jaar lang klassieke vorming waarin zij kennismaken met de klassieke oudheid. Aan het einde van de brugklas maken zij een keuze om verder te gaan op het gymnasium of het atheneum. De vwo-brugklassen volgen daarnaast de modules STEAM en B-LIFE. In de module ‘B-LIFE’ krijgen leerlingen les over verschillende thema’s die over het echte leven gaan. In de module ‘STEAM’ werken leerlingen op het snijvlak van verschillende wetenschappelijke bètadisciplines. Door het aanbieden van deze vakken werken we al vanaf het begin aan onderzoeksvaardigheden en dagen we de leerlingen uit met relevante vragen.

Kortom, onze school biedt volop kansen en uitdagingen voor onze talentvolle leerlingen!”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1