Foto: Peter Bak

Het Montaigne Lyceum. Dat is onze plek!

Op de grens tussen Nootdorp en Den Haag ligt een moderne en veilige school: het Montaigne Lyceum. Persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om op verschillende manieren onderwijs te krijgen, spreekt veel kinderen en ouders aan. Daarom is er net als op de basisschool ruimte voor zelfstandig werken, omdat leerlingen ongeveer de helft van de tijd lessen volgen in een leerdomein. Daar gaan leerlingen onder begeleiding van docenten zelfstandig aan de slag of werken ze in groepjes aan opdrachten. De overige lestijd krijgen ze meer klassikaal les in instructielokalen. Kunstonderwijs geven we in onze ateliers en veel bètalessen vinden plaats in het laboratorium. Zo is er een mooi evenwicht tussen samen de leerstof doorwerken en meer individueel gericht onderwijs.

Docenten kennen de leerlingen goed en het contact is persoonlijk; mentoren begeleiden en coachen leerlingen individueel. We helpen onze leerlingen te groeien in zelfstandigheid, plannen, samenwerken, oplossingen zoeken en kritisch denken. We werken met boeken, schriften én Chromebook. Leerlingen kunnen hierdoor allerlei digitale werkvormen gebruiken, waardoor ze op een afwisselende en leuke manier leren.

Wij vinden het belangrijk dat er leerlingen van verschillende niveaus op onze school rondlopen: een samenleving in het klein. Daarom bieden wij naast een volwaardige gymnasiumopleiding ook atheneum, havo, mavo en vmbo-kader aan. Leerlingen ontmoeten elkaar en werken samen in bijvoorbeeld onze actieve leerlingenraad, tijdens reizen, excursies en maatschappelijke stages of bij masterclasses zoals theater, rap, Warhammer, programmeren en sport. Kortom, het Montaigne Lyceum: Leren van jezelf, leren met elkaar, leren in de wereld.

Ontdek of het Montaigne ook jouw plek wordt:
- Donderdag 27 januari (19:30-21:30 uur) online informatieavond: aanmelden via de website.
- Zaterdag 29 januari (10:00-14:00 uur) open dag: kom sfeer proeven.

Afhankelijk van de corona-maatregelen moet er ook voor de open dag aangemeld worden. Kijk op montaignelyceum.nl voor actuele informatie en abonneer je op onze nieuwsbrief, dan houden wij je doorlopend op de hoogte.

Meer berichten
 
CustomHtml_1