Kerstboom weggooien, wegbrengen of laten ophalen? Dat verschilt per gemeente
Kerstboom weggooien, wegbrengen of laten ophalen? Dat verschilt per gemeente

Kerstboom de deur uit? Dit zijn de regels

Algemeen

PIJNACKER - Hoewel het een jaarlijkse traditie is, gaat de kerstbomenactie in Pijnacker-Nootdorp op woensdag 5 januari opnieuw niet door. Tijdens de lockdown is het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Een kerstboominzameling, waarbij inwoners op pad gaan en samenkomen bij de inleverlocaties, vindt de gemeente hier niet bij passen.

Daarom wordt uw kerstboom na de feestdagen opgehaald, maar niet vóór maandag 3 januari. In die week begint de gemeente met het ophalen van kerstbomen. Leg uw kerstboom op een plek die het verkeer niet belemmert en die goed bereikbaar is voor de vrachtauto’s. Plaats de kerstboom niet dicht bij gevels of heggen in verband met mogelijke brandstichting en ‘overslaan’ van vuur. Denk aan een parkeervak bij de afval aanbiedlocaties van minicontainers en/of de ondergrondse containers. Houd de zogenoemde ‘traanplaat’ van de ondergrondse containers vrij voor het legen ervan. U kunt uw kerstboom ook afgeven bij het afvalbrengstation van Avalex aan de Molenweg in Nootdorp tijdens de openingstijden of de gemeentewerf aan de Ambachtsweg 1 in Pijnacker van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur. Kerstbomen behoren tot restafval. Ze mogen niet in de gft-container aan huis, ook niet verkleind. Het hars uit de boom verstoort de compostering. Kerstbomen kunnen wel, in kleine stukken, in de restafvalcontainer.

Delft
Woont u in de gemeente Delft? Dan gelden voor u andere regels. Van 27 december tot en met 31 januari kunt u de kerstboom op twee manieren aanbieden. De eerste optie; leg de kerstboom naast een ondergrondse container voor restafval. Wel graag naast de metalen plaat, zodat Avalex de container kan legen. De tweede optie; leg de kerstboom op de inzameldagen voor restafval naast uw minicontainer of naast de gezamenlijke rolcontainers.