Links Fiene Kuiper (CSR) en rechts Meike Mulders (DSB) voor sociëteit Tyche, het gebouw van DSB. (Foto: Koos Bommelé)
Links Fiene Kuiper (CSR) en rechts Meike Mulders (DSB) voor sociëteit Tyche, het gebouw van DSB. (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Meike Mulders

Algemeen

Meike Mulders (23) is lid van vereniging DSB. Samen met andere verenigingen organiseerde zij de speurtocht ‘Hart voor m’n stad’.

Waarom hier op de foto?
“Ik sta hier voor het gebouw van onze vereniging, Delftse Studenten Bond. Dit is een van de punten in de speurtocht waar de kinderen langs zullen komen.”

Voor wie is de campagne ‘Hart voor m’n stad’ bedoeld?
“Het is bedoeld voor de studenten om op een positieve manier bewustwording te creëren van hoe je je als student dient te gedragen, want als student leef je niet alleen in de stad. Je leeft met andere mensen samen.”

Hoe is de campagne ontstaan?
“Een aantal studenten van grote studieverenigingen zijn samen gaan zitten met de gemeente en de universiteit, omdat de overlast in de stad toch nog een ding is en daar wilde wij wat aan gaan doen.”

Met welk doel is de speurtocht georganiseerd?
“Het idee is ontstaan toen er bekend werd gemaakt dat de kerstvakantie voor de basisscholen verlengd zou gaan worden. Nu met de huidige maatregelen is er niet veel te doen, dus bedachten wij een speurtocht voor kinderen. Zo hebben zij toch nog iets te doen in hun kerstvakantie.”

Hoe ziet de speurtocht eruit?
“Je loopt een vrije route langs de sociëteiten van grote verenigingen aan de Oude Delft. Tussendoor zijn er ook een aantal quizvragen over het studentenleven . De speurtocht is er om de kinderen kennis te laten maken met de studentenverenigingen in Delft, aangezien zij een belangrijk deel van van Delft vormen.”

Wat voor quizvragen kunnen zij verwachten?
“Het zijn vragen zoals, ‘Wat eet een student?’ of ‘Hoelang studeert een student op een dag?’ voornamelijk student gerelateerde vragen.”

Hoeveel plekken kunnen de kinderen langsgaan?
“Het is een rondje over de Oude Delft. Daar zitten vijf grote vereniging. Aan al onze studentenhuizen hebben wij blauwe hartjes gegeven die zij voor het raam kunnen hangen. Die hartjes hangen ook door heel het centrum en die kunnen kinderen dus gaan zoeken en tellen”

Hoe kunnen de kinderen aan de route komen?
“Op www.delft.com/speurtocht kunnen zij de kaart vinden.”

Kunnen zij ook nog iets winnen?
“Nee, er is helaas niks te winnen.”

Wat zou u doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou kijken naar de studentenhuisvestiging. Kijken hoe ik dat zou kunnen verbeteren”