Anja wordt gezien
Anja wordt gezien

Ziekenhuis roept op tot meer respect met #wieziejijindezorg

Algemeen

DELFT - Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft de kerstfilm ‘Ik zie jou’ op de website gelanceerd en roept daarmee de samenleving op tot meer saamhorigheid en begrip voor zorgprofessionals. In de film worden collega’s in de zorg verrast met een videoboodschap van hun naasten om vol te houden. Ondanks de verdeeldheid in de samenleving, het toenemende onbegrip over de maatregelen, de aanhoudende toestroom aan Covid-patiënten en het uitvallen van collega’s, blijven ze overeind; voor iedereen die zorg nodig heeft. 

Ik zie jou
“In de media gaat het dagelijks over de grote druk op de zorg en dat de rek eruit is bij ic-medewerkers”, zegt de 23-jarige Sebastiaan van der Leden, een van de geïnterviewden in de kerstfilm. “Dat blijft voor veel mensen abstract, maar ik zie aan mijn moeder Anja, hoe zwaar ze het echt heeft. Ik ben trots op haar hoe ze zich blijft inzetten voor alle Covid- en niet-Covid-patiënten.” De diepe buiging die de samenleving in het begin van de coronapandemie eensgezind maakte voor de zorgprofessionals is verleden tijd. Het applaus heeft plaatsgemaakt voor verdeeldheid en een groeiend onbegrip over de geldende coronamaatregelen in het ziekenhuis. “Maar de maatregelen zijn er niet voor niks”, stelt Carina Hilders, directievoorzitter van Reinier de Graaf. “Om de zorg te kunnen blijven leveren is een veilige ziekenhuisomgeving noodzakelijk. Ik zie elke dag vol bewondering onze medewerkers klaarstaan voor iedereen die zorg nodig heeft. Ze verdienen onze waardering, respect en dat ze worden gezien.”

#wieziejjindezorg
Met de hashtag #wieziejijindezorg roept het Reinier de Graaf mensen op om via social media hun waardering uit te spreken voor iemand die werkt in de zorg. Dus ken jij een familielid, een goede vriend of vriendin die overeind blijft voor iedereen die zorg nodig heeft? Laat dan in deze kerstperiode een persoonlijk bericht achter.


!