Björnd Arendsen (links) en Bart Hendriks van Björnd Makelaardij
Björnd Arendsen (links) en Bart Hendriks van Björnd Makelaardij Foto: Vincent Basler

Een huis verkopen, is dit de juiste tijd?

Algemeen

DELFT- “Wordt de huidige situatie op de woningmarkt nog gekker?” Makelaar Björnd Arendsen denkt van niet. “We verwachten dat de markt het komende jaar wat stabieler wordt, met een minder harde stijging van de prijzen”.

Wie op zoek is naar een nieuwe woning kan de moed in de schoenen zinken. Beperkt aanbod, veel vraag, Corona crisis en een lage hypotheekrente. En wat brengt de toekomst? Het betekent ook nu nog hoge prijzen en dringen voor een plekje. Dat zal voorlopig niet minder gaan worden. Als je start op de markt dan is het natuurlijk erg lastig, maar je hebt wel als voordeel dat je geen overdrachtsbelasting betaalt. 

Als je een huis te verkopen hebt, levert dat huis ook weer veel meer op dan je ooit had kunnen bedenken. Het grootste voordeel van nu is dat je een hypotheek kunt afsluiten tegen een historisch lage rente en deze voor een hele lange termijn kunt vastleggen. Daarmee heb je voor lange tijd een veilige en goedkope hypotheek.

Minder prijsstijging maar wel heel weinig aanbod!
Een hectische markt. En tegelijkertijd ook veel onzekerheid. Want hoe gaat het aanbod in de toekomst zijn? Wat zijn de effecten van deze crisis? Er zijn zoveel factoren die invloed hebben op de woningmarkt. We verwachten dat het komend jaar de prijzen minder hard gaan stijgen; we zien dat nu al terug in de hoeveelheid reacties en biedingen. Voor steeds meer mensen worden de prijzen te hoog en de rente is ook licht stijgend. Door de Corona-crisis is er ook meer onzekerheid over de economie. Het aanbod is nu historisch laag en dat drijft de prijzen op. We verwachten in de loop van het voorjaar toch een stijgend aanbod, mede door de behoorlijke hoeveelheid nieuwbouw in Delft. De vraag neemt door de gestegen prijzen ook wat af, want steeds minder mensen kunnen een huis nog betalen. Al met al een goed moment om een huis te verkopen. Natuurlijk is het wel zaak een nieuw huis te huren of kopen, zodat je zeker bent van een fijne woonplek.  

Goed communiceren en je verkoop goed voorbereiden!
Voor ons is de huizenmarkt ons werk, geen emotionele aangelegenheid. Wij kunnen een woning op zijn waarde schatten en een passende verkoopstrategie adviseren. We proberen zoveel mogelijk rust in de verkoop te houden door een goede voorbereiding van ons dossier, zodat kopers ook precies weten wat ze gaan kopen. Ze moeten een hoop geld uitgeven en dan moet het glashelder zijn wat ze kopen en hoe de verkoopprocedure is. Dat geeft vertrouwen en leidt tot een betere verkoopprijs. Met ons team zijn we dan ook altijd de hele dag bezig om alles te regelen en iedereen te woord te staan. Bezichtigingen voeren we Corona proof uit en nemen dus de tijd voor kijkers.

Genieten van elkaar
Uit de feedback die Björnd van klanten krijgt ziet het kantoor de waardering van zijn klanten. Dat maakt ons vak ook zo leuk. De psychologische kant en het omgaan met mensen. Hun wensen op een rij krijgen en daar dan voor gaan knokken. Dat betekent, dat het team van Björnd veel tijd steekt in hun wensen en het leren kennen van de klant, zodat de klant op zijn beurt weer Björnd leert kennen.

Wilt u eens kennismaken en weten wat uw huis waard is? Neem contact op, dan komen we bij u langs voor een vrijblijvend verkoopadvies. Kijk alvast op www.björnd.nl