Maartje en Kine tijdens een ven hun pop-up kerstconcert. (Foto: Koos Bommelé)
Maartje en Kine tijdens een ven hun pop-up kerstconcert. (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Cabaretduo Maartje & Kine

Algemeen

Delfts cabaretduo Maartje de Boer (33) en Kine Håndlykken (36) gaven 14 en 16 december pop-up kerstconcerten op verschillende locaties in Delft.

Waarom hier op de foto?
“Wij staan hier bij Stichting Stunt. Een fantastische plek waar je kunt lunchen, leuke spulletjes kan kopen en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Wij gaven hier een van onze pop-up kerstconcerten”

Hoe zien de pop-up kerstconcerten eruit?
“Wij komen aan op locatie. Klappen vervolgens de deuren van onze kerstbus open, halen de instrumenten eruit, delen glühwein en koekjes uit en binnen 17 minuten geven wij de mensen een overdosis aan kerstgevoel met onze muziek en act. Het is geheel gratis. De Gemeente Delft heeft namelijk een subsidie kunnen regelen, dus die draagt hier ook aan bij.”

Wat voor acts worden er gegeven?
“Het is muzikale comedy. Wij bespelen 17 instrumenten en zingen verschillende kerstclassics en liedjes van Mariah Carey. Een en al vrolijkheid en ontroering in 17 minuten.”

Hoe is het idee ontstaan?
“Wij zouden eigenlijk door het land gaan touren, maar door corona gaat dat nu niet meer. Als alternatief kwamen wij op het idee om langs alle steden te gaan waar wij onze shows zouden gaan geven. Delft heeft een speciaal plekje in ons hart, dus gaan wij langs tien plekken in Delft om de mensen alsnog te kunnen entertainen.”

Hoe had jullie tour eruit gezien?
“Als onze tour doorging hadden wij onze avondvullende voorstelling SPEELBEESTEN II gespeeld in theaters door het hele land. Wij zouden dan overdag ook een klein kerstconcertje geven in de stad waar we zijn, voor een groep mensen die niet zo snel de binnenkant van een theater kunnen zien vanwege financiële, mentale of fysieke redenen.”

Hoe zijn jullie samen gekomen als theater duo?
“Wij leerden elkaar kennen in onze studententijd. Wij kwamen samen in het zelfde studentenhuis in Delft te wonen en begonnen op een dag samen muziek te maken en eigenlijk zijn wij daar nooit mee gestopt.”

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst?
“Voor in de toekomst zijn wij bezig met ons eigen festival. Het zal plaatsvinden in een groot middeleeuws kasteel in Utrecht. Maar we willen eigenlijk ook een eigen volledige kerstshow gaan maken. Hoe fantastisch zou dat zijn! Ook zijn wij bezig met een nieuw country-album. Er is nog zoveel leuks te doen.”

Wat zouden jullie doen als burgemeester van Delft?
“Een kunstcentrum openen dat voor iedereen in Delft toegankelijk is.”

!