Hessel van Twist: optimale service, vakkundig advies en persoonlijke begeleiding. (Foto: PR)
Hessel van Twist: optimale service, vakkundig advies en persoonlijke begeleiding. (Foto: PR)

Onafhankelijk en betrouwbaar hooradvies bij Hessel van Twist

Algemeen

DELFT - Gehoorverlies maakt dat je wereld kleiner wordt. “Een goed gehoorapparaat kan het leven van een slechthorende enorm veranderen. Ten goede”, zegt Hessel van Twist, die een paar maanden geleden zijn eigen (onafhankelijke) hoorspeciaalzaak opende in De Hoven passage. 

“Het is bijzonder wat zo’n klein stukje techniek kan betekenen in het leven van mensen.” Hessel van Twist is al zo’n tien jaar audicien en nog steeds is hij gefascineerd door de mogelijkheden en betekenis van hoorzorg. “Het effect van weer goed kunnen horen kan enorm zijn”, weet hij. “Mensen raken uit hun sociale isolement en krijgen meer zelfvertrouwen. De wereld gaat weer meer voor hen open.”

Beste hooroplossing
Na veel verschillende aspecten van het vak te hebben meegemaakt vond Hessel het tijd om de volgende stap te nemen. In oktober opende hij zijn eigen hoorspeciaalzaak. Groot verschil met de vele àndere audiciens is dat hij onafhankelijk is. “Ik ben niet gebonden aan een fabrikant of  winkelketen en werk samen met alle zorgverzekeraars. Dat betekent dat ik echt samen met u kan kijken wat voor u de beste hooroplossing is. Elk traject begint met een gesprek waarin de klachten worden geïnventariseerd waarin ik, naast een hoortest ook een tymppanometrie doe, een onderzoek om te zien of het middenoor goed functioneert. Als dat niet zo is, dan is een doorverwijzing naar een arts noodzakelijk. Ik ben de enige audicien in Delft die dit aanbiedt.” Is de aard van de klacht eenmaal duidelijk, dan zoekt Hessel samen met u naar de beste hooroplossing. Daarbij kan er gekozen worden voor een toestel via de zorgverzekeraar of, indien nodig, een toestel van de vrije markt. “Ik zal daar altijd eerlijk advies over geven”, benadrukt Hessel. “Transparant, eerlijk en duidelijk, dat is belangrijk bij het advies. Veel zorgverzekeraars vergoeden maar 75% van de toestellen, maar bij Hessel krijgt u in vrijwel alle gevallen 100% vergoed. “Voor een vrijemarkttoestel geldt dat uiteraard niet. Maar de prijzen die we hanteren zijn scherp. Uiteindelijk hoor je met je hersens. Dus krijgt u van ons alle ruimte om de verschillende hoortechnieken uit te testen.”

Zekerheid
Hessel van Twist is aangesloten bij Hoorprofs, de vereniging van vakaudicien. Dat geeft zekerheid. “U kunt er van uitgaan dat u bij ons optimale service, vakkundig advies en persoonlijke begeleiding krijgt.” Hessel van Twist Hoorspeciaalzaak is zes dagen per week geopend. Een afspraak met de audicien is zó gemaakt via afspraken@hoorspeciaalzaak.nl of telefonisch: 015-3690632. Meer info: www.hoorspeciaalzaak.nl.