Het team van Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars
Het team van Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

Kerstboom leidt aandacht voor woningmarkt even af

Algemeen

DELFT- Tijdens de feestdagen hebben mensen blijkbaar andere dingen aan hun hoofd dan de koop of verkoop van een woning. Kevin Nijs van Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars ziet het dan rustiger worden op de woningmarkt. Volgens de makelaar-taxateur is dit een standaard patroon in de decembermaand.

Door Rianne Dekker

“Het beschikbaar komen van nieuwe woningen neemt af, evenals de bezichtigingen”, aldus Kevin. “Er is natuurlijk nog steeds een grotere vraag dan aanbod en alles komt niet tot stilstand. Maar mensen richten zich even op andere dingen en dat merk je. Er zitten ook praktische overwegingen bij. Verkopers zitten niet op bezichtigingen te wachten met een kerstboom in huis. Men wacht een week of drie, vier met het te koop zetten van het huis en als de kerstboom de deur uit is mogen we weer komen voor bezichtigingen”.

Goede voornemens
Wel ziet de makelaar de laatste dagen van het oude en de eerste dagen van het nieuwe jaar veel mensen naar de notaris gaan voor de overdracht van hun woning. Ook dit is een repeterend fenomeen. “Alhoewel je tegenwoordig je woning op iedere dag van de maand kunt overdragen, zit nog steeds het oude patroon van per 31 december of 1 januari er in”, aldus Kevin. Dit toch ingewortelde vasthouden aan gewoonten ziet hij ook telkens weer terugkomen in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar. “Dan hebben mensen goede voornemens en richten zich weer helemaal op de verkoop of koop van hun huis. In de maanden januari en februari zie je dan ook de aanvragen weer stijgen”.

Persoonlijk
Kevin is al dertien jaar werkzaam bij Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars. Hij maakt deel uit van het zeskoppige team van makelaars. Het gehele team, inclusief binnendienst en administratie, bestaat uit dertien medewerkers. De makelaar ziet het persoonlijke karakter als de grote kracht van het makelaarskantoor. “Ondanks dat we een groot kantoor zijn is er persoonlijke aandacht voor de klanten. Dit voorkomt dat ze een nummer worden. Zo doen we bezichtigingen één op één, zodat mensen een eigen moment hebben om een huis te bekijken. Een mooie bijkomstigheid hiervan is, dat het wel zo veilig is in Coronatijd”.

Woningbouw op komst
Onderscheidend noemt Kevin dat er bij Van Silfhout & Hogetoorn maximaal twee makelaars op een dossier werken. “Zo staat er niet voor iedere bezichtiging een ander op de stoep’”. De makelaar hoopt voor het komend jaar op meer rust in de huizenmarkt, maar vreest met grote vrezen. “Ik ben bang dat vraag en aanbod nog steeds blijven wringen. Zelfs als de hypotheekrente zou verdubbelen zou die nog lager blijven liggen dan een aantal jaren geleden. Het grote deel van de maandlasten blijft de aflossing, niet de rente. Voor een significant effect zou die dus serieus moeten stijgen. Gelukkig staan er wat nieuwbouwprojecten op stapel, zodat in ieder geval het woningaanbod hopelijk daarmee wordt vergroot”.

Contact
Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars
Oude Delft 110-A
2611 CE Delft
015-2125288
www.vansilfhout.nl