Oplevering nieuwe energiezuinige huurwoningen Heilige Land gestart

DELFT - Het gezin Nanda-Vernimmen ontving gisteren als eerste de sleutel van hun nieuwe eengezinswoning aan de Dr. Schaepmanstraat in het Delftse Heilige Land. Dit feestelijke moment werd met een presentje omlijst uit handen van Woonbron directeur Zakaria El-Khetabi. De oplevering van alle nieuwe huurwoningen in deze straat vindt voor de kerstperiode plaats. Vanaf januari volgt de oplevering van de woningen aan de Odulphusstraat en Cornelis Musiusstraat. 

Mevrouw Nanda en de heer Vernimmen verhuizen binnenkort samen met hun 3 kinderen naar hun energiezuinige woning. Zij kijken ernaar uit: “Deze mooie woning voldoet aan al onze wensen. We kunnen nu de mouwen opstropen om het helemaal naar onze smaak in te richten en het ons thuis te maken. Hoewel deze nieuwe buurt en de binnenstad van Delft voor ons sprookjesachtig zijn, vinden we het toch spannend om uit onze vertrouwde woonomgeving en dus uit onze comfortzone te vertrekken.”

Wonen in het Heilige Land in trek
In september startte de aanbieding van de nieuwbouw huurwoningen via Woonnet-Haaglanden. De belangstelling was groot. Op een woning kwamen ongeveer 90 reacties van kandidaat-huurders. Om in aanmerking te komen voor een eengezinswoning moet de geïnteresseerde voldoen aan de gestelde voorwaarden voor het minimaal aantal personen en het jaarinkomen. Intussen is voor alle woningen een match gevonden met een nieuwe huurder.

Energiezuinig wonen
De bouw van de 46 gezinshuizen in het Heilige Land startte in april dit jaar. Aannemer BM van Houwelingen wist deze in 9 maanden tijd te realiseren. De woningen zijn gasloos en hebben een hoogwaardige isolatie. Het koken gebeurt elektrisch. De verwarming wordt met een warmtepomp geregeld. De begane grond en de eerste verdieping hebben vloerverwarming. Op het dak liggen zonnepanelen. Ook aan de waterberging is gedacht. Onder het terras aan de achterzijde zorgen infiltratiekratten voor opname van het regenwater in de grond. Met de nieuwe huurders wordt afgesproken dat 60% van de tuin ‘open’ blijft zodat het regenwater ook daar goed weg kan.

De directeur van woningcorporatie Woonbron is tevreden met het resultaat. Zakaria El-Khetabi: “Het is mooi om de blijdschap van dit eerste gezin te mogen ervaren. Eengezinswoningen zijn schaars in Delft. 46 gezinnen verhuizen binnenkort naar deze fijne buurt in Delft. Hun woning is ruim en comfortabel. Alle energiezuinige toepassingen dragen bovendien bij aan de betaalbaarheid van het wonen. Met deze nieuwbouw draagt Woonbron fors bij aan de verduurzaming van de sociale woningvoorraad in Delft.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1