<p>Eric Bavelaar, Sandra Kooiman, Arjan Steendam en Ferry van Winden in de Phoenixgarage (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Eric Bavelaar, Sandra Kooiman, Arjan Steendam en Ferry van Winden in de Phoenixgarage (Foto: Koos Bommelé)

Shop lokaal en krijg gratis parkeren cadeau!

DELFT - De authentieke sfeer, unieke winkels en gezellige horeca maken Delft de ideale stad om decemberinkopen te doen. Een leuk extraatje: steun je de lokale ondernemer door in de binnenstad te shoppen of te lunchen, dan krijg je tijdens de wintermaanden gratis parkeren cadeau. 

Door Cheyenne Toetenel

Ga je winkelen in het centrum, dan heb je zomaar kans dat je geen parkeerkosten hoeft te betalen. Bij een groot aantal winkeliers en horecazaken krijg je namelijk als klant een uur gratis parkeren in de Zuidpoort-, Phoenix-, Markt- of Prinsenhofgarage. Het is zelfs mogelijk om de kaartjes te stapelen, dus de hele dag gratis te parkeren. Hoe het werkt? Als je bij één van de deelnemende ondernemers afrekent en je parkeerkaart laat zien, ontvang je een kortingskaart. Ben je klaar met je dagje Delft en sta je bij de parkeerautomaat, voer dan na invoering van de eigen parkeerkaart de kortingskaarten in en de uren worden automatisch verrekend.  

Sterke samenwerking
De actie komt voort uit een samenwerking tussen ParkerenDelft, Stichting Centrum Management Delft (SCMD), Ondernemersfonds Delft, Gemeente Delft en de winkeliersvereniging Bestuurlijk Overleg Binnenstad Delft (BOB). “ParkerenDelft uitte de wens om samen met de ondernemers een actie op te zetten”, vertelt centrummanager Sandra Kooiman. “We zijn dat idee gezamenlijk gaan uitwerken en uiteindelijk is daar deze parkeercampagne uitgerold.” Eric Bavelaar, directeur van ParkerenDelft, is trots op de samenwerking. “Wij geloven sterk in de samenwerking met ondernemers in de stad, en deze campagne maakt dit gevoel helemaal waar. Iedereen kan meedoen, veel ondernemers hebben zich al aangesloten. Die gezamenlijke inzet, waarbij alle partijen het doel hebben om niet alleen het eigen bedrijf maar de gehele stad te versterken, maakt Delft zo mooi.” De campagne focust zich op de wintermaanden, en dan specifiek op de decembermaand. Kooiman: “December is de maand waarin we onze kerstcadeaus inslaan, en dan willen wij natuurlijk graag dat je dat in Delft doet. In deze periode hebben we ook al een shoppingcampagne lopen, die we met deze parkeeractie versterken.”

Cadeautje
“Het is eigenlijk een cadeautje van de ondernemers en de partners aan de kopende bezoekers van de binnenstad”, vult Arjan Steendam, bestuurslid van het BOB, aan. “In de zomer stappen veel mensen op de fiets richting het centrum, maar in de koude en natte winter pak je wellicht liever de auto. Zeker als je cadeaus gaat kopen. Hoe fijn is het dan dat ondernemers die kosten bij jou wegnemen.” Deze actie maakt fysiek shoppen toch weer aantrekkelijker dan online shoppen, stelt Kooiman. “Het is een vreemde tijd waarin we wegens de geldende coronamaatregelen veel thuis zitten, maar gezellig een middagje naar de binnenstad om cadeautjes in te slaan, lekker te lunchen of te borrelen en ‘s middags de bioscoop of een theatervoorstelling te bezoeken mag nog wel. Maak gebruik van die mogelijkheid en zie het als een uitje. De ondernemers volgen netjes alle richtlijnen zodat er veilig gewinkeld en gerecreëerd kan worden in de stad. Met onze vier parkeergarages hebben we in Delft genoeg plek voor alle bezoekers. Een overvolle binnenstad zoals in de grote steden om ons heen hebben wij niet. In Delft is het nog gezellig!”

Koop lokaal
Delft is de moeite waard, benadrukt Steendam. “De sfeer in onze binnenstad is ongeëvenaard door de bijzondere winkels, fantastische horeca, het cultuuraanbod en de feestelijke verlichting. De dagen zijn dan wel wat korter door de sluiting om 17.00 uur, maar Delft is nog steeds heel gezellig.” Het doel van de parkeeractie is voornamelijk om de verblijfsduur van bezoekers te verlengen. Een langer verblijf in het centrum betekent meer bezoekjes aan winkels en horeca, wat de ondernemers goed zal doen. “De lokale ondernemers kunnen ieders steun goed gebruiken”, aldus Kooiman. “Veel ondernemers hebben de afgelopen twee jaar ongelofelijk veel uitdagingen gehad.” Steendam vult aan: “Ook de nieuwe maatregelen raken bedrijven, met name in de horecasector. Maar wij ondernemers zetten onze schouders eronder en bedenken weer wat nieuws. We proberen er wat moois van te maken, voor de consument en onszelf. Help jij de ondernemers, dan helpen zij jou met je parkeerkosten.” 

Verbinding
Ferry van Winden, mede-eigenaar van horecazaken Stads-Koffyhuis en De Delf, hoefde niet lang na te denken over zijn deelname aan de parkeeractie. “Als ondernemer ben ik trots op de creativiteit die heerst in onze stad en daarom sluit ik mij graag aan bij deze gave actie. De parkeeractie is wederom een manier om als ondernemers gezamenlijk positiviteit uit te stralen en te werken aan een mooie binnenstad. Ondanks barre tijden slaan we de handen ineen en uiten we ons vertrouwen dat het uiteindelijk goed gaat komen. Maar dan hebben we natuurlijk wel bezoekers nodig, dus kom naar de binnenstad! We hebben goed bereikbare parkeergarages, leuke winkels en horeca. Daarin is Delft anders dan andere steden, op een zeer positieve manier.”

Parkeergarages
De parkeerkaarten kunnen worden ingeleverd in de parkeergarages Zuidpoort, Phoenix, Markt en Prinsenhof. “Hoewel parkeren nooit het doel an sich is - het is een bijkomstigheid bij een bezoek aan het centrum - is dit een mooie kans om eens kennis te maken met de parkeergarages die Delft rijk is”, aldus Bavelaar. “Ze zijn goed bereikbaar, ruim en modern, wat er mede voor heeft gezorgd dat onze parkeergarages alle vier een ESPA Gold Award hebben ontvangen. Parkeren in de parkeergarage is de meest veilige, gemakkelijke en de goedkoopste manier om de auto te parkeren. Je loopt vanaf hier gemakkelijk de binnenstad in. Kom vooral naar onze mooie stad, zet je auto in één van de garages en maak je niet druk om de kosten!”

Op Delft.com/parkeeractie2021 zijn de deelnemende winkeliers en horecaondernemers te vinden. Ben jij zelf winkelier of horecaondernemer in de binnenstad en wil je meedoen aan de actie? Mail dan naar info@bob.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1