<p>Marije Link met egels in haar tuin</p>

Marije Link met egels in haar tuin

(Foto: )

Passie met een Gouden Rand: Marije Link

DELFT - Elke zondag is Marije Link te vinden in de Wildopvang. Zij is hier nog maar kort vrijwilliger, maar vertelt gepassioneerd waarom zij er voldoening uit haalt om dieren te helpen en wat haar taken zijn.

Door Sara Tholenaars

Marije zat er al een langere tijd over na te denken om vrijwilligerswerk te gaan doen. In april besloot zij zich aan te melden bij de Wildopvang. “Door Corona viel het mij op dat ik alleen maar aan het werk was. Ik wilde naast mijn werk ook even wat anders doen. Sportscholen gingen dicht, dus dat ging ook niet. Toen las ik in de krant dat de Wildopvang nog vrijwilligers nodig had. Dat was voor mij het teken om mij aan te melden”, vertelt Marije Link. 

Niet alleen knuffelen
Als Marije aankomt bij de Wildopvang kijkt zij altijd eerst wat er gedaan moet worden en wat er al is gedaan, denk aan het voeden van de dieren of het schoonmaken van de hokken. “Toen ik werd uitgenodigd voor een intake gesprek, werd mij heel duidelijk verteld hoe mijn werkzaamheden eruit zouden gaan zien. ‘Je moet niet denken dar er de hele dag geknuffeld wordt met de dieren’. Het werk bestaat voornamelijk uit het schoonmaken van hokken en het verzorgen van de dieren”. Omdat Marije aangaf dat zij graag wat meer zou willen doen binnen de Wildopvang, mag zij sinds kort ook sondevoeding geven aan zieke vogeltjes. “Ik vind het werk hartstikke leuk! ik leer ook heel veel van de mensen om mij heen en het is altijd gezellig. Je doet het werk namelijk met een team en niet alleen”, aldus Marije. Dieren helpen zodat ze weer terug de natuur in kunnen, vindt zij het leukste aan haar werk. Helaas komt het ook wel eens voor dat een diertje er zo slecht aan toe is, dat er weinig kans van overleven is.
Marije vertelt dat ze het heel erg mooi vindt om te zien dat er zo veel mensen in onze maatschappij om dieren geven. “Elke dag komt er wel een dierenambulance langs om een dier af te geven dat wij kunnen opvangen. Ook komen er mensen die een dier langs de weg hebben gevonden. Dat vind ik wel mooi om te zien, want er zijn een hoop mensen die er niet eens naar zouden omkijken. Ook wordt er wel eens dierenvoer afgegeven.”

Egeltuin
Bij de Wildopvang worden er verschillende dieren gebracht, denk aan uilen, duiven, vosjes, maar ook egels. “Momenteel hebben wij veel egels in de opvang. Ik merkte al snel dat ik van alle dieren in de opvang, de egels wel het leukst vond. Zo heb ik mijn eigen tuin ter beschikking gesteld als ‘egeltuin’.” Er worden regelmatig egels gebracht naar de Wildopvang. Zij zijn dan vaak vermagerd of hebben last van parasieten. De opvang zorgt er voor dat zij worden opgelapt en wanneer het beter met ze gaat worden, zij terug de natuur in gestuurd. Soms is het nog niet helemaal duidelijk of zij er klaar voor zijn om terug de natuur in te gaan, dan worden zij naar de tuin van Marije gebracht. Hier heeft zij een hok staan waar de egels in kunnen verblijven en zij houdt in de gaten hoe zij zich gedragen. “In mijn tuin heb ik een hok staan waar de egels in kunnen overnachten. In de avond zet ik wat eten en water buiten neer en dan komen zij vanzelf uit hun hok.”

Babyegels
“Ik heb een keer een egel in mijn tuin gehad die het erg benauwd had, maar ook nog eens blind bleek te zijn. Het is voor zo’n egel hartstikke gevaarlijk om buiten rond te lopen. Voor je het weet steken ze zo de weg over! Op een dag belde ik met de Wildopvang om aan te geven dat het echt niet goed met haar ging. Ze leek het alleen maar benauwder te krijgen. Toen ik haar wilde optillen om naar de dierenarts te brengen, zag ik ineens vijf babyegeltjes onder haar liggen. Ze bleek gewoon zwanger te zijn! Dat vond ik zo leuk!”, vertelt Marije. Marije heeft de vijf babyegels verzorgd en uiteindelijk de natuur ingestuurd. Voor moederegel was het niet heel verstandig om weer de natuur in te gaan. Zij verblijft nu in de tuin van Marijes moeder.

Ken jij een vrijwilliger die het ook verdient om eens in de spotlights te worden gezet? Mail dan naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt jouw weldoener volgende week in Delft op Zondag!

Meer berichten
 
CustomHtml_1