<p>Afgelopen weken hebben de leerlingen in teamverband gewerkt aan de opdracht van de provincie &nbsp;</p>

Afgelopen weken hebben de leerlingen in teamverband gewerkt aan de opdracht van de provincie  

Technasiumleerlingen van het CLD ontwerpen meubilair voor het provinciehuis

DELFT - De renovatie van het bestuursgebouw van de provincie Zuid-Holland is in volle gang. Volgend jaar wordt dit prachtige gebouw weer in gebruik genomen. De tweede etage wordt helemaal bijzonder; daar krijgt de provincie namelijk meubels die zijn bedacht en ontworpen door leerlingen uit de 3e klas van het Christelijk Lyceum Delft (CLD), locatie Molenhuispad.

Afgelopen weken hebben de leerlingen in teamverband gewerkt aan de opdracht van de provincie. Elk team kreeg een thema dat te maken heeft met Zuid-Holland. Binnen dit thema gingen de teams aan de slag met het ontwerpproces. In totaal waren er acht thema’s: ze varieerden van Naturalis tot de Biesbosch en van de Pier in Scheveningen tot aan de Glazen stad. 

De ontwerpen werden beoordeeld door het projectteam dat de renovatie van het gebouw realiseert. Gekeken werd onder meer hoe goed de ontwerpen passen binnen het thema, hoe circulair en/of duurzaam ze overkomen en hoe functioneel ze zijn. Voor elk van de acht thema’s werd er één ontwerp gekozen.
Op donderdag 25 november jl. heeft Gedeputeerde Willy de Zoete tijdens de grote finale de winnende ontwerpen bekend gemaakt. En als kers op de taart krijgt het CLD één van de winnende ontwerpen cadeau van de provincie!

Meer berichten
 
CustomHtml_1