Soort van het seizoen: hazen en konijnen

DELFT - In het kader van het Soort van het Seizoen organiseert Natuurlijk Delfland twee activiteiten.

13 december, 20:00 tot circa 21:00 uur een lezing Hazen en Konijnen.
Deze zal via zoom plaatsvinden. De volgende vragen worden beantwoord: Overeenkomsten en verschillen tussen hazen en konijnen. Waarom staan ze nu op de Rode Lijst van bedreigde dieren? Wat kunnen we doen om weer een gezonde stand te krijgen? Ook is er gelegenheid om eigen ervaringen uit te wisselen.

17 december 9:00 tot 11:00 uur. fietstocht Hazen en konijnen in de polder.
Verzamelen: Wezelstraat 38, Delft. Je gaat deze dieren in het veld bekijken, neem je camera, verrekijker, drinken en mondkapje mee. Onderweg doen jullie ook een drinkgelegenheid aan.

Voor beide activiteiten is aanmelden verplicht via medewerkernatuurlijkDelfland@gmail.com. Natuurlijk Delfland roept iedereen op tot en met het eind van het jaar waarnemingen van hazen en konijnen te melden. Dit in het kader van het jaarthema Maaien en Zaaien. Deze dieren zijn uitermate goed in het eten van graslanden. Zij maaien deze op een zeer natuurlijk manier. Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Meld deze dieren met datum, met een zo nauwkeurige mogelijke plek en liefst met een foto via natuurlijkdelfland@knnv.nl. Ook zijn ze heel nieuwsgierig naar eerdere ervaringen van deze prachtige dieren. Er is een informatiebrief Hazen en Konijnen beschikbaar, vraag deze via e-mail aan. Konijnen en hazen eten deels dezelfde planten, maar wonen in heel verschillende gebieden. Ze hebben door hun levenswijze een goede invloed op de diversiteit van planten en de biotoop waar ze leven.

Meer berichten
 
CustomHtml_1