<p>Op het Beroepenfeest maken de leerlingen kennis met beroepsbeoefenaren uit allerlei branches. (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Op het Beroepenfeest maken de leerlingen kennis met beroepsbeoefenaren uit allerlei branches. (Foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)

1000 VMBO leerlingen zoeken enthousiaste vakmensen!

DELFT - Weet u zelf nog hoe moeilijk het was om op uw 14e al te kiezen op school welke richting u op wilde? Kiezen is op deze leeftijd erg moeilijk en daarom is het belangrijk dat we onze vmbo-leerlingen helpen met hun beroepskeuze. Dat is waar Delft On Stage hen bij wil helpen. Daarom brengen wij leerlingen en beroepsbeoefenaren met elkaar in contact.

Tijdens het Beroepenfeest op 8 maart 2022 gaan duizend vmbo-leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft (locatie Obrechtstraat), het Grotius College (locatie Juniusstraat), het Stanislas College (locatie Krakeelpolderweg en Dalton Delft) en SC-Delfland, in gesprek met ca. 250 beroepsbeoefenaren uit Delft. Daar praten ze over de leuke en ook minder leuke kanten van het vak.
Wordt een leerling enthousiast van het gesprek, dan wordt een ‘match’ gemaakt. Dan mogen deze deze leerlingen op 24 maart 2022 bij het bedrijf en het beroep van hun keuze langsgaan voor een kijkje in de keuken.

Op deze ‘Doe Dag’ zoals wij het noemen, kunnen de leerlingen zelf ervaren wat het is om het vak waar ze interesse in hebben uit te oefenen. Verliefd worden op een vak doe je niet door een presentatie of door een flyer te lezen , maar door het zelf te ervaren van een professional. Bent u zo’n professional? Dan hopen we dat u mee doet aan Delft On Stage!
We vroegen 2 deelnemers waarom zij het belangrijk vinden om mee te doen:

Careyn – Ellen de Visser praktijkopleider & verpleegkundige: 
“Wij doen mee om jonge mensen te enthousiasmeren voor de zorg omdat het gewoon echt een heel leuk vak is. En als je kijkt naar hoeveel tekorten er in de zorg zijn dan hebben we dit soort initiatieven hard nodig. Elke jongere die we kunnen motiveren voor de zorg te kiezen is mooi meegenomen.”

ZF Services – Alida van der Elst HR
ZF Services Nederland doet al vele jaren mee aan Delft On Stage. Graag willen wij kennis maken met jonge mensen die aan de start van hun carrière staan en nieuwsgierig zijn in specialistische technieken in de Automotive wereld. Bij Delft on Stage zijn wij zeker niet de meest dynamische kandidaat maar wanneer jonge mensen bij ons binnen zijn gaat er een wereld voor ze open. Onze missie is geslaagd als er één meisje of jongen later komt vragen om bij ons zijn stage te mogen doen.

Wilt u ook meedoen om de nieuwe generatie kennis te laten maken met huw vak of branche? Inschrijven kan op www.delftonstage.nl/aanmelden of per mail: mail@delftonstage.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1