ParaHockey NLteam
ParaHockey NLteam

Hudito’ers geselecteerd voor het EK Zaalhockey

DELFT - In januari 2022 vindt tijdens het EK Zaalhockey in Hamburg ook het EK zaalhockey plaats voor spelers met een intellectuele handicap. Het ParaHockeyNL team is één van de eerste teams in de geschiedenis dat hieraan meedoet en Hudito’ers Danny, Jorden en Sven zitten in de selectie. Dat vervult de Hudito-harten met trots.

Op dit moment zijn Danny, Jorden en Sven hard aan het trainen om zo sterk mogelijk voor de dag te komen op het EK in Hamburg. Dit doen ze onder de professionele leiding van Hans Pieter en Tim. Natuurlijk gaat het ParaHockeyNL team er vol voor om dit op sportief vlak een ongelofelijk succes te laten worden.
Maar daar kunnen ze uw hulp bij gebruiken! Een groot deel van de kosten om mee te doen aan dit EK moeten de spelers zelf betalen. Daarom heeft de begeleiding van het ParaHockeyNL een crowdfunding campagne gestart. Zie www.hudito.nl.

Hockey voor iedereen
Iedereen moet kunnen hockeyen. De KNHB zegt over aangepast hockey: gewoon waar het gewoon kan en speciaal waar het speciaal moet. Daarom heeft Hudito al sinds 1998 G-hockey. Wat ooit begon met een groepje van 8 kinderen is uitgegroeid tot een grote G-afdeling met 44 leden in 5 teams.
G-hockey is aangepast hockey voor spelers vanaf ongeveer 9 jaar oud met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ze spelen in gemengde (m/v en leeftijd) 6- en 8-tal teams. De regels, technieken en tactieken zijn zoveel mogelijk hetzelfde als bij het reguliere hockey. Waar nodig passen ze die aan, afhankelijk van de mogelijkheden en behoeften van de spelers. Het spelplezier en de gezelligheid zijn ontzettend belangrijk.
Met 5 G-teams heeft Hudito G-hockey voor alle leeftijden en elk niveau. De competitie bestaat uit 8 tot 10 zaterdagen per seizoen. Voor de meer ervaren hockeyers is er ook 11-tal hockey.

Sara Tholenaars
Meer berichten
 
CustomHtml_1