Ard Korporaal spreekt de selectie toe tijdens de finale van de Korfbal League afgelopen seizoen (Foto: Marco Spelten)

Fortuna opent Korfbal Leagueseizoen met winst

Algemeen

DELFT - In Delft heeft Fortuna/Delta Logistiek haar Korfbal Leagueseizoen afgelopen zondagmiddag winnend geopend. In een lege sporthal werd Blauw-Wit met 31-25 werd verslagen. Debutant Mick Snel werd topscorer met negen treffers. Ook nieuwkomers Renée van Ginkel en Celeste Split maakten hun eerste Korfbal Leagueminuten voor de Delftse korfbalclub.

Coaches Ard Korporaal en Damien Folkerts kozen voor een aanvalsvak met Daan Preuninger, Joren van Nieuwenhuijzen, Celeste Split en Roos van Groen. Van Groen leek twee jaar geleden haar definitieve doorbraak te gaan maken, maar een knieblessure maakte dit onmogelijk. Nu is ze definitief terug. Het vertrouwen van de coaches betaalde ze terug door met haar eerste twee schoten meteen te scoren. Daarmee kwam het verdedigingsvak in de aanval met daarin Mick Snel, Thomas Reijgersberg, Michelle van Geffen en Fleur Hoek. Ondanks diverse treffers, was het een allerminst makkelijke eerste helft voor de thuisploeg. Blauw-Wit kon de snelle Delftse 3-0 voorsprong voorbij naar 3-4 en de clubs bleven tot aan de 10-10 wisselen. Uiteindelijk werd Fortuna toch weer sterker, wat resulteerde in een ruststand van 16-11.

Enkele minuten na rust verving debutant Renée van Ginkel Van Groen. Zij kwam in het veld op het moment dat Blauw-Wit haar zinnen had gezet op een terugkeer. Verder dan de 19-17 kwam de uitploeg niet. Later in de wedstrijd betrad ook de vijfde international aan Delftse zijde het veld: Harjan Visscher. Hij verving Van Nieuwenhuijzen. Snel werd vervangen voor Nik van der Steen. Beide ploegen wisten hun aantallen nog wat op te krikken, wat resulteerde in een eindstand van 31-25. Met respectievelijk negen en zes treffers, werden Snel en Hoek de topscorers bij de mannen en vrouwen.