<p>Dennis Heijmenberg bloeit op in het nieuwe systeem van SEP. &quot;Als nummer tien komen mijn loopvermogen en snelheid extra goed van pas. Daarnaast kan ik creativiteit aan het aanvalsspel toevoegen.&quot; (foto: Roel van Dorsten)</p>

Dennis Heijmenberg bloeit op in het nieuwe systeem van SEP. "Als nummer tien komen mijn loopvermogen en snelheid extra goed van pas. Daarnaast kan ik creativiteit aan het aanvalsspel toevoegen." (foto: Roel van Dorsten)

Dennis Heijmenberg had niet verwacht dat SEP zo goed zou presteren

DELFT - SEP draait tot op heden een prima seizoen. Van de acht wedstrijden werden er vier gewonnen, twee gelijkgespeeld en twee verloren. Tot nu toe leidt het tot een verdienstelijke vijfde plaats.

Door: Alphons de Wit jr. 

Dat is op dit moment boven de verwachtingen die aanvallende middenvelder Dennis Heijmenberg voor aanvang van het seizoen had. “Want de afgelopen seizoenen stonden voor SEP vooral in het teken van het ontlopen van degradatie, al duurde de competitie afgelopen seizoen natuurlijk maar erg kort. Het gebeurt niet heel vaak dat we bovenin de middenmoot meedoen. Trainer Marcel de Letter gaf aan het begin van het seizoen aan dat hij dacht dat er meer inzat en op dit moment lijkt hij het bij het rechte eind te hebben.”

Mijn cluppie
Zelf speelt de 20-jarige Heijmenberg voor het tweede seizoen in de selectie van de club waar hij als F-pupil begon. “En ik heb het hier prima naar mijn zin. SEP is SEP; of je nu wint of verliest, de sfeer is altijd goed en om het voetbal heen worden altijd veel activiteiten georganiseerd. Ik speel hier al mijn hele voetballeven en dat bevalt prima. Zoals het liedje al zegt, is Seppe echt mijn cluppie”
Afgelopen weekend leed SEP de tweede seizoensnederlaag. SVH was met 2-3 te sterk. “En dat was niet nodig geweest. We speelden een draak van een eerste helft, waarin we met 0-2 achterkwamen. In de rust kregen we goed op onze donder van Marcel de Letter en binnen een kwartier hadden we het met twee goals van Tyler van Baalen weer rechtgezet. Daarna misten zij nog een strafschop, kregen wij vier of vijf grote kansen die we misten en in de uiterste slotfase scoorden zij nog een keer. Dat was natuurlijk ontzettend onnodig.”
Maar dat was niet het enige negatieve aspect afgelopen weekend. “Want na een periode waarin er weer veel meer kon, moesten we het zondag ook weer zonder supporters doen. Dat scheelt bij ons zeker, want we hebben heel wat trouwe fans die er altijd staan op het balkon en die ons goed aanmoedigen. Of het nu oud-spelers, ouders, vrienden of spelers van andere elftallen zijn. Dat misten we zondag ook wel. Het is een stuk minder leuk om je wedstrijden zo te spelen.”

Systeem
Zoals gezegd gaat het SEP op sportief gebied aardig voor de wind. “We hebben de helft van onze wedstrijden gewonnen en na acht wedstrijden hebben we maar twee keer verloren. Dat is in het verleden weleens anders geweest. Ik denk dat die winst vooral zit in het systeem dat de trainer heeft doorgevoerd. We zijn van een 4-3-3 naar een 5-3-2-systeem overgestapt, waarbij we met Thijs Weeber en Didier van Geenen twee backs hebben die hoog staan en van wie veel aanvallende impulsen uitgaan. Zelf ben ik in dit systeem aanvallende middenvelder, terwijl ik de afgelopen jaren vooral als rechtsbuiten of spits speelde.”
Die nieuwe positie bevalt Heijmenberg prima. “Ik zie veel om me heen gebeuren en met mijn loopvermogen, directe passing en snelheid denk ik dat ik belangrijk kan zijn voor het elftal. Vooral in aanvallend opzicht werkt dat nieuwe systeem erg goed; achterin is er op momenten nog weleens wat winst te behalen.”
De aanvallende middenvelder is sowieso goed te spreken over de aanpak van zijn trainer. “Je ziet dat Marcel (de Letter, red.) tactisch heel sterk is en daarbij heeft hij een duidelijke visie. Hij weet hoe hij het wil hebben en kan dat ook goed uitleggen. Daarnaast zag je afgelopen weekend na de rust ook dat hij ons wel weet te raken: als het voetballend even niet zo goed loopt, moeten we het vuur uit de sloffen lopen en dat kunnen we ook. Verder ziet hij er goed op toe dat iedereen in het veld zijn taken uitvoert en let hij er op dat we in het veld niet op elkaar gaan schelden. Wat dat betreft staat het teambelang bij hem hoog in het vaandel en ook dat brengt hij op de groep over. Verder wordt hij ook bijgestaan door zijn broer John en samen beschikken ze over heel veel kennis en ervaring. Daardoor is geen training hetzelfde.”

Verwachtingen
Ondanks het feit dat Heijmenberg voorafgaand aan het seizoen niet heel hoge verwachtingen had, denkt hij nu dat zijn ploeg zomaar om de bovenste plaatsen mee zou kunnen doen. “Daarin zijn de komende drie wedstrijden heel belangrijk. Dit weekend spelen we tegen ODB, de week erna tegen DHL en de eerste wedstrijd na de winterstop nemen we het op tegen Voorschoten ‘97. Dit zijn allemaal clubs die boven ons staan, terwijl we tegen koploper Kethel Spaland gelijk hebben gespeeld. Als wij van onze eigen kracht uitgaan, moet er best wat mogelijk zijn.”
Zelf heeft de middenvelder ook zijn doelen. “Ik focus me nu soms nog iets te veel puur op het invullen van mijn taken, terwijl ik graag belangrijker wil worden met assists en goals.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1