<p>Siem (links) Stephan (midden) Lotte (rechts)</p>

Siem (links) Stephan (midden) Lotte (rechts)

(Foto:)

Sintboxen Laurentius Praktijkschool een succes!

DELFT -  De Laurentius Praktijkschool is, toen corona net was uitgebroken, begonnen met het samenstellen van Sintboxen. Onder leiding van Stephan Groeneweg, mentor van de horecagroep, zijn de Sintboxen een enorm succes geworden.

Een Sintbox is een doos vol met snoepgoed die door de brievenbus past. Het idee van de Sintbox is ontstaan toen corona net uitbrak en bekend werd dat evenementen niet meer door konden gaan en restaurants moesten sluiten.

Groot succes
Eerst was het de insteek om de horecaleerlingen een opdracht te geven voor de maand november die in december uitgevoerd kon worden, maar vanwege de grote vraag naar de Sintboxen werd er in elke les aandacht aan besteed. De Sintboxen kosten 10 euro, maar vanwege de drukte zijn ze momenteel niet meer leverbaar. De mensen konden sinds vorige week woensdag bestellen, maar binnen drie uur moest de site dicht, omdat er er al bijna 500 bestellingen waren geplaatst.

Inhoud
Vrijwel al het snoepgoed dat in de Sintboxen zit, is door de leerlingen die het profiel Horeca volgen gemaakt. Zij bakken lekkernijen en vullen de boxen daarmee. De Sintbox is goed gevuld met zelfgebakken speculaas, speculaasbrokken, chocolade en nog veel meer lekkers. Er zijn ook een aantal producten die niet zelf zijn gebakken, zoals de kruidnoten. De producten die niet zelf zijn gebakken zijn wel weer zelf verpakt door de leerlingen.
Vanwege het grote succes hebben meerdere profielen binnen de school een handje geholpen. Zo hebben de leerlingen van Detailhandel de dozen gevouwen, genummerd en gestickerd, bij Verzorging hebben zij alles afgewogen en afgemeten en bij Vakarbeid training hebben de leerlingen de producten geseald en hebben zij er vervolgens een stickertje opgeplakt.

Sara Tholenaars
Meer berichten
 
CustomHtml_1