<p>Shalini Roos is al ruim zeven jaar assistent-verhuurmakelaar&nbsp;</p>

Shalini Roos is al ruim zeven jaar assistent-verhuurmakelaar 

Assistent- verhuurmakelaar Shalini blij bij Björnd

DELFT- Een jaar is ze nu in dienst bij Björnd Makelaardij, en Shalini Roos voelt zich daar als een vis in het water. “Het is een jong, gezellig kantoor waar ik veel vrijheid en vertrouwen krijg”, aldus de 32-jarige assistent-verhuurmakelaar. Toch was het voor haar niet van meet af aan vanzelfsprekend dat ze de makelaardij in zou gaan.

Door Rianne Dekker

Aanvankelijk werkte Shalini, die een HBO-opleiding Management, Economie en Recht heeft gedaan, als juridisch medewerkster op een advocatenkantoor. Ze kwam erachter dat dit niet haar roeping was, en besloot naar iets anders uit te gaan kijken. In between jobs werd ze benaderd door haar buurvrouw. Deze bestierde een makelaarskantoor in Wassenaar en was de wanhoop nabij vanwege het hoge ziektepercentage onder haar medewerkers. “Ze vroeg mij of ik haar uit de brand kon helpen, en zo kwam ik daar in de binnendienst terecht. Ik vond het meteen leuk, en startte de studie voor assistent-makelaar (ARMT). Er werkte daar maar 1 verhuurmakelaar, en die ging met zwangerschapsverlof. Ik kon daar zo instappen. Zij heeft mij in korte tijd ingewerkt, en daarna ben ik daar als assistent-verhuurmakelaar in het diepe gegooid”.

Particuliere verhuur
Dat dit de beste leerschool is, blijkt wel uit het feit dat Shalini inmiddels ruim zeven jaar assistent-verhuurmakelaar is, nu haar ARMT op zak heeft en bezig is met de volgende stap, de opleiding tot kandidaat-makelaar (KRMT). Ze houdt zich bij Björnd puur bezig met de particuliere verhuur sector. Shalini: “Dit kunnen investeerders zijn die woningen gekocht hebben voor de verhuur. Of expats, die het aanvankelijk fijn vonden een woning te kopen maar na een paar jaar toch weer terug gaan naar het buitenland. Zij gaan hun woning dan verhuren. Ook mensen die tijdelijk naar het buitenland vertrekken, besluiten vaak hun koopwoning te verhuren. En dan zijn er ook nog de woningbezitters die gaan samenwonen. Zij houden dan in de eerste spannende tijd van het samenleven voor de zekerheid 1 huis achter de hand om in terug te keren als het niet gaat. Dit verhuren ze dan zo lang”.

Advies in 
conflictsituaties
Shalini is volledig op de hoogte van de belangen van verhuurder en huurder. Bij Björnd Makelaardij heeft zij sowieso een adviserende rol bij een klacht of conflict. “Wij dragen de verhuurder of huurder aan welke weg te bewandelen, bijvoorbeeld hoe elkaar te benaderen in de situatie. De huurder wordt overigens goed beschermd in de Nederlandse rechtgeving. Als wij het beheer van de woning doen, komen technische en financiële klachten ook bij ons terecht”.

Stijgende vraag naar 
huren
Volgens de bevlogen assistent-makelaar is ook de verhuurmarkt op hol geslagen door een toenemende vraag en een gering aanbod. Thuiswerkers willen groter gaan wonen, afgestudeerden willen hun studentenkamer inruilen voor een echte woning en expats vragen ook woonruimte. “Er is een enorme behoefte aan geschoold personeel dat zo in kan stappen”, zo zegt ze. Shalini is daarin goed bezig, maar realiseert zich wel terdege dat ze in de gaten moet houden dat zij ook niet op hol zal gaan slaan. “Ik heb een dochtertje van 2 jaar en een man die voor zijn werk veel in het buitenland verblijft. Het moet wel leuk blijven”.

Meer berichten
 
CustomHtml_1