Elenora Hu (Foto: Koos Bommelé)
Elenora Hu (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het lijf: Elenora Hu

Elenora Hu (26) bijna afgestudeerd aan het Conservatorium en is een van de deelnemers aan ARIA van Omroep MAX.

Waarom hier op de foto?
“Ik vind het fijn om buiten te zijn tussen de bomen en het groen. Als ik wel eens aan het repeteren ben zit ik vaak binnen en ik vind het dan extra fijn om even buiten te wandelen in de frisse lucht.”

Wanneer is je passie voor opera ontstaan?
“Als kind zat ik in het kinderkoor van de Nicolaas van Gezellekerk. Hier kwam ik erachter dat ik zingen hartstikke leuk vond. Na mijn bachelor in Leiden te hebben afgerond, begon ik aan het Conservatorium in Utrecht.”

Hoe kwam je op het idee om mee te doen aan ARIA?
“Omdat ik tijdens mijn afstudeerconcert aan het conservatorium in maart nog niet dat springplankmoment had ervaren om mijzelf te kunnen profileren, zag ik dit als een mooie kans.” 

Wat hoop je met je deelname te bereiken?
“Door mijn deelname aan ARIA lijkt het mij mooi om een groter publiek te bereiken en mensen kennis te laten maken met opera.”

Waar moet je allemaal op letten tijdens een optreden?
“In het begin wilde ik alleen maar, maar er komt zoveel meer bij kijken. Je moet goed zingen, acteren, de kleding showen en weten wanneer en waar je in welke camera moet kijken.”

Wat krijgt de winnaar?
“De prijs is een studiebeurs bij De Nationale Opera Studio. Dat is een soort stage als jong artiest binnen de De Nationale Opera. Zelf vind ik het al een grote prijs dat ik kan optreden met een groot orkest en andere musici.”

Hoe voelt het om met zo’n groot orkest op te treden?
“Het is zo’n heerlijk gevoel! Het kan ook overweldigend voelen, want soms kan je je niet overleveren aan het orkest, hoe graag je het ook wil. Maar het kan ook gevaarlijk zijn, omdat je te veel kan geven om je stem. Dit kan ook weer belastend zijn.”

Wie is je grootste voorbeeld?
“Ik vind het belangrijker om mij te focussen op mijn eigen pad. Ik heb wel mensen die ik bewonder, maar niet dat ik ernaar streef om net als hen te worden. Ik vind het vooral belangrijk om een eigen stijl te ontwikkelen.”

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Voor een kleine stad hebben wij best wel wat festivals, maar een operafestival lijkt mij hartstikke leuk. Dit is dan een mooie gelegenheid voor amateurs en koren om op te treden.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1