Versierde Kerstboom
Versierde Kerstboom

Haal de natuur in huis met kerst en ga voor een echte dennenboom of spar

Algemeen

PIJNACKER - Misschien wel de bekendste en meest gezellige traditie is het in huis halen en versieren van een dennenboom of spar. De ‘kerstboom’ staat in de meeste huiskamers vanaf Sinterklaas te pronken in de woonkamer. Wat ons betreft gaat er niets boven een echte kerstboom. Het begint al op het moment dat je de kerstboom in je huis neerzet: een heerlijke dennengeur voor dat nostalgische kerstgevoel. Met pot of met een gezaagde stam. De keuze is aan jou! Bij Intratuin Pijnacker helpen we je graag op weg en vertellen je alles over de verschillende soorten dennenbomen en sparren en waar je op moet letten bij het kiezen van de beste boom voor jou. 

De geur en vorm van een echte kerstboom
Een kerstboom is van oorsprong een dennenboom met versiering. Welke boom jij kiest als kerstboom is persoonlijk, ga je voor groot en vol of ben je op zoek naar een kleinere versie. De traditionele kerstboomsoorten hebben elk hun eigen specifieke kenmerken. Een van de belangrijkste overwegingen waarom je een kerstboom koopt, is hoe hij eruitziet. Dit jaar hebben wij de keuze uit de volgende kerstbomen;

Nordmann
Eén van de meest bekende en meest verkochte kerstbomen in Nederland is de Nordmann. Deze prachtige volle kerstboom met donkergroene, glanzende naalden, prikken niet. Feit is dat deze boom weinig last heeft van naalduitval. Heb je snel last van allergieën? Bij de Nordmann zul je minder tot geen allergische reacties ontwikkelen!

Dwergspar (Picea Glauca Conica)
Deze conifeerachtige spar heeft naalden welke een heerlijke geur afgeven, dus met Kerst kan je deze boom binnen zetten in pot of mand. Ze hebben een kluit en laten zich daardoor ook na de feestdagen makkelijk terug inplanten in de volle grond. Je kan ze eventueel ook verplanten in een grotere pot, dan kan je ze volgend jaar makkelijk opnieuw gebruiken als kerstboompje.

Fijnspar of Servische spar
 Deze traditionele kerstbomen staan bekend om de heerlijke dennengeur. Het nadeel van deze bomen is dat de (enigszins prikkende) naalden sneller uitvallen. Met brede takken en piramidevorm zijn dit mooie bomen om te versieren! Voordeel van een Servische spar is dat hij bekend staat om zijn slanke vorm.

Blauwspar
Deze schitterende kerstboomsoort heeft maar weinig last van het uitvallen van naalden. Tel daar de schitterende blauwgrijze gloed én een heerlijke dennengeur bij op en je hebt een prachtige boom te pakken. De vorm van de blauwspar is piramide-achtig met takken die mooie etages vormen. Ideaal bij het versieren! Nadeel zijn de prikkende naalden.

Verzorging van een kerstboom
- Schud een echte kerstboom buiten goed uit voordat je deze binnen plaatst. Zo vallen alle dode naalden eruit. Een kerstboom met kluit behoudt zijn naalden trouwens langer.
- Zet je kerstboom niet bij een kachel of een andere warmtebron.
- Geef je kerstboom dagelijks water. Zo droogt hij niet uit. Een kerstboom zonder kluit staat meestal in een standaard waar je water in kunt doen. Bij aankoop van een kerstboom krijg je bij ons twee zakjes kerstbomenvoeding gratis mee om thuis je kerstboom optimaal te verzorgen.
- Wil je je kerstboom na kerst in de tuin plaatsen? Laat de kerstboom dan eerst een aantal dagen in een niet-verwarmde ruimte staan. Zo went hij geleidelijk aan de lagere temperatuur.
- Geef je kerstboom ook in de tuin regelmatig water. Doe dit niet alleen in de zomer, maar ook in de winter.

TIP!
Haal je kerstboom nu al in huis nu het nog rustig is in onze winkel. Een kerstboom kun je nog even in je tuin bewaren totdat hij opgetuigd wordt. Let er dan wel op dat je de kerstboom rechtop zet, bijvoorbeeld tegen een hek of muur. Bij Intratuin Pijnacker pakken we je echte kerstboom gratis in, met een net, zodat deze gemakkelijk te vervoeren is. Kom langs voor jouw echte kerstboom en haal de natuur in huis deze kerst.

Afbeelding