Bob van Driel is nog steeds aan dvv Delft verbonden: "Spelen met mijn oude maten in Delft 2 maakt de cirkel rond." (foto: Roel van Dorsten)
Bob van Driel is nog steeds aan dvv Delft verbonden: "Spelen met mijn oude maten in Delft 2 maakt de cirkel rond." (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Bob van Driel?

DELFT - Bob van Driel (37) draaide met regelmaat een dubbele dienst in de selectie van dvv Delft.

- Hoe gaat het met je?
“Het gaat gelukkig goed, ook met mijn vriendin en dochter. Geen coronaleed gehad. Ik werk als Douane Declarant. Wij verzorgen de formaliteiten bij het inklaren van heel veel artikelen die via de Rotterdamse haven ons land binnenkomen. Door corona is het giga druk geworden, er wordt veel online besteld.”

Bob van Driel meldde zich als zes jarige aan bij dvv Delft: “Ik woonde in Het Tanthof, vriendjes in de wijk voetbalden ook bij Delft. Ik heb in de jeugd telkens in het tweede jaar in het hoogste jeugdelftal gespeeld, het eerste jaar dus in het tweede. Dat is ook wel de rode draad in mijn verhaal bij dvv Delft, ik heb altijd tussen het eerste en tweede elftal gependeld.”

- Ook in senioren?
“Ja, eigenlijk wel. Toen ik de overstap naar de senioren maakte kwam ik in een gemixte groep van kwaliteit en gezelligheid terecht, met spelers zoals René Lander, George Stroomberg, Paul Etienne, Tim Steenks en Mels Jongeneel. Met Joop Hoornweg en Marco van Leest als trainers. Een fantastische tijd gehad. Ik herinner mij een trainingskamp in het eerste seizoen in Wielingen, daar hebben we het nú nog over hoe geweldig dat was. Na dat trainingskamp heb ik een basisplaats in het eerste elftal gekregen. Weliswaar als linksback, maar dat vond ik niet erg. De tijd onder Joop en Marco was mooi. Zij organiseerden iedere laatste donderdag van de maand een toernooi waarbij de selectie in vier groepen werden verdeeld: Jeugd, Jongeren, Ouderen en Bejaarden. Naar die donderdag werd door iedereen uitgekeken. In die tijd was het heel normaal dat je dubbele diensten draaide. Speelde je ‘s morgens in het tweede, zat je ‘s middags bij het eerste. Je was daardoor overal bij betrokken, zowel bij de successen als bij de mindere zaken.”

- Successen zoals?
“Nou, wat mij altijd bij zal blijven is de winst van de Stad Delft-bokaal na een 5-0 overwinning in de finale op Vitesse Delft. Dat was onder Pierre van Zinnen. Ik heb onder verschillende trainers getraind, maar Pierre was echt een mooie kerel. Met Erwin Stoelinga kampioen geworden bij EBOH-uit na een spannende titelrace met Full Speed. Ook met het tweede kampioen geworden na een beslissingswedstrijd tegen Full Speed 2. Gelijk geëindigd, maar wij hadden een beter doelsaldo. 1-1 na 120 minuten, dus vanwege het doelsaldo toch kampioen, mooi hè?”

- Wat voor speler was je?
“Begonnen als linksback, maar eigenlijk ben ik een luie nummer tien. Ik vond een assist geven mooier dan een doelpunt maken. Ik heb bij Delft ook een seizoen op zaterdag gespeeld. Op mijn positie speelde ook Tim Steenks, vandaar mijn keuze voor de zaterdag. Hier speelde destijds een gezellige groep met onder andere Reza Methöfer, Marco van der Sluijs, Jan-Willem Nowee en Rick den Toom. Na een seizoen wilden nog zo’n vijf, zes spelers de overstap naar de zaterdag maken, toen heeft het bestuur ingegrepen en de stekker eruit getrokken.”

- Wat doe je nu nog?
“Ik speel met oude maten zoals Henri Paradja, Klaas van Balen, de broers Van Hek, Benny van Viersen en Rody Warnaar in Delft 2. Met Chris van Noortwijk hebben wij een trainer die alles heeft meegemaakt, we staan in het linkerrijtje. Ik speel tennis met Marcel Karlas, Peter Pothof, Nils Algera en Sven Dijkhuizen én Padel met Gavin Luiten. En juist dit weekend ben ik op pad met een stel oud-Delft-spelers, dat wordt vast heel gezellig.” (RvD)

Meer berichten
 
CustomHtml_1