Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Door de lens van Koos: Mooie lichtpuntjes binnen een donkere periode

Algemeen Fotoalbum

Dinsdagmiddag organiseerde muziekjournalist en organisator Martin Reitsma op het fraaie en statige kasteel Oud Wassenaar de boekpresentatie van het boek ‘Race naar de Sterren’ van de internationaal vermaard kunstschilder en auteur Jean Thomassen. Ballerina en filmactrice Ine Veen is zijn vrouw en muze. Onze fotograaf van Delft op Zondag, Koos Bommelé, was er bij met zijn camera, samen met de Delftse nachtburgemeester Leo Quack. 

Veel bekendheden aanwezig uit de vaderlandse culturele sector
Er waren veel bekenden op dit evenement afgekomen, waaronder diverse mensen uit Delft. Henk v.d. Meijden, bekend journalist van de Telegraaf, ontvang het eerste exemplaar uit handen van Jean Thomassen. Van der Meijden had op zijn Privépagina in de Telegraaf regelmatig aandacht voor Ine Veen en Jean Thomassen en schreef hele pagina’s vol over hen. Voorts waren kunstenaressen Astrid Engels, Joke Kroon, Muriel Kasmin, Johnny Manuhutu van Massada, Joop Oonk v.d. Jumping Jewels, Fenno Werkman (nacht v.d. Popmuziek en Top 2000 op TV), Monica Strotmann en een aantal prominente gasten op dit prachtige culture evenement van Martin Reitsma uit Delfgauw. Verheugend was het dat radiomaker en wandelende popencyclopedie Tom Blomberg ook was gekomen. Hij heeft net als Reitsma veel kennis van zaken op het gebied van rock- en popmuziek. Ook Henk Augustijn, kunstenaar en creatief popliefhebber, uit Den Haag was erbij.
Kasteelheer Luuk verrichtte met zijn medewerkers veel werk op het kasteel om dit evenement tot een succes te maken. Het blijkt dat binnen de coronabeperkingen er nog steeds met de juiste maatregelen veel mogelijk is op dit representatieve kasteel met zijn servicegerichte mensen. Het kasteel is dan ook nog steeds de ideale plek voor feesten en partijen, kleinschalig of grootschalig.

Aryan van Beugen en Susanne de Rooij zongen
Chansonnier Aryan van Beugen zong prachtige Franse chansons en Susanne de Rooij zong eveneens diverse mooie ballads. Het werd een prachtige culturele middag op dit kasteel. Reitsma vertelt ons dat hij zal blijven doorgaan met de organisatie van dit soort evenementen, waarbij hij opmerkt:  ”Ons publiek genoot met volle teugen en reageerde attent en verheugd. Altijd leuk om mensen zo blij te mogen maken. Ook dank aan beheerder Luc, kasteelheer te Wassenaar. Koos Bommelé en fotografen zoals Ronald v.d. Andel en Hans Ros.  De crew van Omroep Midvliet, filmer John Meijer, de muzikanten en onze enthousiaste gasten voor hun aanwezigheid. Het zijn mooie lichtpuntjes in een donkere tijd waarbij Corona veel verdeeldheid en ellende veroorzaakt.”

Race naar de Sterren
Zolang de mens bestaat heeft hij de drang om óók als een vogel in de lucht te zweven. Dat lukte voor het eerst in 1783 met een luchtballon. Daarna barstte er een strijd los wie het eerst een vliegtuig in elkaar kon knutselen. De drang naar roem was zo groot, dat men regelmatig de feiten vervalste en met andermans succes aan de haal ging om zelf bovenaan in de annalen der luchtvaartgeschiedenis te protsen. Records sneuvelden in sneltreinvaart. De stap van vliegtuig naar raket bleek niet zo groot. In 1943 lanceerde men de eerste V-2 raket, gemaakt door dwangarbeiders in Duitse concentratiekampen. Nauwelijks een kwart eeuw later liep de mens al op de maan, of heeft die landing nooit plaatsgevonden, zoals hardnekkige geruchten willen doen geloven? Opmerkelijke zaken passeren in dit boek de revue. Ufo’s zijn er al eeuwen, maar waar komen ze vandaan? Ondanks dat regeringen regelmatig lieten weten dat verhalen over ‘vliegende schotels’ op fantasie berusten bleken deze er wel degelijk te zijn, getuige de CIA-rapporten die recent openbaar werden gemaakt en waarin men ook kon lezen dat Adolf Hitler medio 1945 nog springlevend was en in Zuid-Amerika zou verblijven. Stalin had dat al vlak na de Tweede Wereldoorlog diverse keren aan journalisten verklaard. De geschiedenis van de ruimtevaart is omgeven door doofpotschandalen en intriges, maar sommige vragen blijven actueel: Kunnen we ooit naar de dichtstbijzijnde ster vliegen? Is er buitenaards leven? Waar houdt het heelal op? Bestaat er een parallel universum?

Het boek, uitgegeven door uitgeverij U2pi is verkrijgbaar bij diverse boekhandels, bij U2PI zelf in Den Haag, bevat 224 boeiende pagina’s en kost 24,50 euro.Meer info: https://www.uitgeveriju2pi.nl/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding