Chris van Buuren geeft het stokje door aan zoon Joshua. (Foto: EvE)
Chris van Buuren geeft het stokje door aan zoon Joshua. (Foto: EvE)

Chris van Buuren treedt terug, zoon Joshua treedt aan

Algemeen

DELFT - Per 1 januari geeft Chris van Buuren het roer van zijn verhuisbedrijf Joh. Van Buuren en Zn. over aan zijn zoon Joshua. Het bedrijf gaat een nieuwe fase in: “Ik ben apetrots op mijn zoon en op ons bedrijf.”

Joshua is de vijfde generatie die aantreedt in het familiebedrijf dat in 1905 van start ging en inmiddels dus al 117 jaar bestaat. Chris heeft zelf 42 van die 117 jaar meegemaakt in alle geledingen van het bedrijf, samen met zijn broer John. Zelf geeft hij nu het stokje door aan zijn zoon, maar John blijft voorlopig nog als mededirecteur aan het bedrijf verbonden. Chris is trots en blij dat het bedrijf een generatie verder gaat: “Toen ik begon hadden we twee verhuiswagens en zes man personeel. Anno 2021 hebben we 22 verhuizers in dienst en nog zes mensen op kantoor, en hebben we naast het verhuizen en opslaan van inboedels ook andere activiteiten ontwikkeld zoals zakelijke verhuizingen en internationale verhuizingen. Maar iedere tijd heeft weer zijn eigen uitdagingen en dat vraagt om nieuw elan en nieuwe ideeën. En die heeft Joshua volop.”

Nieuwe wegen inslaan
Chris treedt terug als directeur, maar verdwijnt voorlopig nog niet van het toneel. Daarvoor vindt hij zichzelf met zijn 60 jaar te jong: “Ik doe een stap terug. Ik ben geen directeur meer en ik zal ook minder uren gaan draaien. Ik blijf als adviseur verbonden.” Dat betekent niet dat hij zijn zoon aan de leiband gaat houden: “Hij zal zijn eigen beslissingen gaan nemen, eigen wegen inslaan, en dat is goed. Daar heb ik alle vertrouwen in.”
Wat gaat Chris dan zelf doen? “Ik krijg wat meer tijd, en daar zal ik best een bestemming voor gaan vinden. Nee, niet alleen golfen. Ik zal wellicht ook wat blijven doen voor Mondial Movers, onze koepelorganisatie. En verder ga ik met Joshua en John bespreken wat mijn rol binnen het bedrijf precies wordt.”

Het vertrouwde blijft 
Met John naast zich en Chris achter zich gaat Joshua vol goede moed de toekomst in. “Zo nemen we alle kennis die zij hebben opgebouwd mee naar de nieuwe tijd. Ik kan goed schakelen met onze jongere doelgroep. Ik spreek hun taal. John en mijn vader kennen nog heel veel mensen van hun eigen leeftijd, en belangrijker: die mensen kennen hèn. Het oude vertrouwde, waar mensen ons van kennen, en waar we voor staan, dat houden we vast. En tegelijkertijd gaan we verder om ons bedrijf te ontwikkelen. De nieuwe tijd biedt nieuwe vragen en kansen. Over duurzaamheid, over internationalisering. We blijven Van Buuren.”