Airpod hoesjes zijn een stijlvolle accessoire.
Airpod hoesjes zijn een stijlvolle accessoire.

Airpod hoesjes zijn essentieel voor airpod dragers: welke soorten zijn er? En waarom is een hoesje zo belangrijk?

Algemeen

Airpods zijn de nieuwe hit van Apple. Deze stijlvolle oortjes zijn al een aantal jaren razend populair. Ze zitten lekker in de oren en de muziekkwaliteit is erg goed. 

Daarnaast zijn deze oortjes draadloos en kun je er eenvoudig de telefoon mee opnemen. Airpods zijn echter niet goedkoop, het is dus belangrijk om ze goed te beschermen. Vanwege het compacte formaat en het gebrek aan een kabeltje, laat je ze eenvoudig ergens liggen of ze kunnen vallen. Er hoeft maar iemand op te staan en ze zijn kapot. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Een airpod hoesje is dan ook een absolute must. Wat voor soorten hoesjes zijn er?

Airpodhoesjes

Je hebt net nieuwe Airpods en je kan niet wachten om ze uit de doos te halen. Voordat je ze in gebruik neemt, raden we je toch echt aan om te investeren in een hoesje. Zo kun je je airpods goed beschermen en voorkom je schade. Hoesjes kun je eenvoudig kopen, in de winkel, of online bij bijvoorbeeld 123watches.nl. Ze zijn er in verschillende kleuren en van verschillende materialen. Allen hebben ze één ding gemeen: ze zijn er om je airpods te beschermen.

Verschillende soorten airpodhoesjes

Airpodhoesjes zijn er in alle kleuren van de regenboog en van verschillende materialen. Denk aan hoesjes van leer, hoesjes van rubber en hardcases van plastic. Ook zijn er hoesjes met een handige bevestigingsclip. Zo kun je deze eenvoudig bevestigen aan bijvoorbeeld je sleutelbos, je tas of een broeklus.

Zijn Airpodhoesjes universeel?

Zoals je misschien wel weet zijn er twee verschillende Airpods. De AirPods 1 en de Airpods 2. Eerstgenoemde werd uitgebracht in 2016 en laatstgenoemde is het nieuwste model en deze is sinds 2019 te koop. Wat is het verschil tussen deze modellen? Het verschil zit hem veelal in de chip. De eerste is uitgerust met een W1 chip en de tweede met een H1 chipset. De H1 chipset werkt twee keer zo snel. Zijn er speciale hoesjes per model? Het antwoord is: nee. Airpod hoesjes zijn universeel en kunnen dus gebruikt worden voor de Airpods 1 en ook voor de Airpods 2.

De 5 redenen waarom je een hoesje om je Airpods moet doen

Een hoesje is natuurlijk een vorm van bescherming van je Airpods, maar op welke manier beschermt een hoesje de Airpods? Hieronder 5 redenen waarom je een hoesje om je airpods moet doen. 

  1. Bescherming tegen valschade

Allereerst voorkom je ernstige valschade wanneer je de Airpods in een hoesje hebt zitten. De Airpods wegen slechts 4 gram per stuk. Je kunt ze dus eenvoudig laten vallen. Uit je broekzak bijvoorbeeld of uit je rugzak. Wanneer ze in een hoesje zitten en vallen is de kans op schade minder groot. 

  1. Het voorkomen van waterschade

Naast valschade, beschermen de Airpodhoesjes ook tegen waterschade. Je moet er natuurlijk niet mee diepzee duiken, maar als ze in een plas vallen of iets dergelijks, dan zullen je Airpods in ieder geval ongedeerd zijn.

  1. Voorkom stof

Stof is een groot probleem voor elektronische apparaten. Denk bijvoorbeeld aan stof in de opening van je iPhone waar je de oplader in stopt, stof tussen je toetsenbord, noem maar op. Ook de Airpods kunnen beschadigt raken door teveel stof. Een Airpodhoesje voorkomt dit. Zo blijven je Airpods stofvrij en gaan ze langer mee. 

  1. Nooit meer krassen op je Airpods

De Airpods zien er stijlvol uit, maar wanneer deze vol zitten met krassen is dat natuurlijk niet meer het geval. Met een hoesje bescherm je deze draadloze oortjes tegen krassen en andere stootschade. 

  1. Ze zien er mooi uit

Last, but not least: de airpod hoesjes zijn een stijlvolle accessoire. Ze zijn er zoals we eerder schreven in verschillende kleuren en in verschillende maten. Zo is er voor ieder wat wils en kun je het hoesje matchen met je outfit.

Een absolute must voor Airpod gebruikers

Kortom, een hoesje voor je Airpods is geen overbodige luxe. Airpods zijn niet goedkoop en je wilt natuurlijk voorkomen dat deze kapot gaan. Airpod hoesjes beschermen deze dure oortjes tegen valschade, waterschade, krasschade en daarnaast voorkom je zo dat er stof in je oortjes komt. Bovendien zien ze er ook nog eens erg mooi uit. Een kleine investering, maar een absolute must voor Airpod gebruikers.