Prachtig uitzicht vanaf Molen de Roos
Prachtig uitzicht vanaf Molen de Roos

Delftse Molen de Roos zoekt vrijwilligers

Algemeen

DELFT - De 350 jaar oude Molen de Roos is de enig overgebleven molen van de 18 molens die ooit in Delft hebben gedraaid. Nu is het een bruisend, open en werkend icoon van Delft dat bezocht kan worden. Om geïnteresseerde Delftenaren én toeristen rond te leiden zijn vrijwilligers nodig. Wil jij vrijwillig gids worden? De Roos verwelkomt je graag!

Molen de Roos is als enige molen ter wereld gefundeerd op een tunnel. Het mechanisme van de molen met zijn wieken, assen en molenstenen is in de jaren nauwelijks veranderd en zit ingenieus in elkaar. Wekelijks worden er circa 40 zakken graan gemalen, zoals het vroeger ook plaatsvond. 

Vrijwilligers
De molen is weer vaker geopend na de Corona-lockdown en bezoekers zijn welkom van woensdag tot en met zaterdag. Op zaterdagen ontvangt de molen gemiddeld 60 bezoekers. Om deze bezoekers te kunnen ontvangen zijn gidsen, gastheren en - vrouwen nodig. “De gids kent de molen, heeft belangstelling voor historie en weet het een en ander te vertellen over de geschiedenis van de stad”, aldus Bert van Molen de Roos. “Hij of zij vindt het leuk om verhalen te delen met bezoekers en op vragen in te gaan.” Beheersing van de Nederlandse taal, maar ook Engels of andere talen is handig. “We krijgen immers veel internationale toeristen over de vloer. Al kan handen- en voetenwerk ook leuk zijn bij bezoekers die een andere taal spreken!” Naast de rondleidingen worden er ook evenementen georganiseerd op en rond de molen en in de molentuin, zoals het Midwintermalen op 18 december. Daarvoor zijn gastheren en -vrouwen nodig die het evenement voorbereiden en de activiteit begeleiden.

Dus heb je zin om om dit erfgoed in stand te houden en het verhaal te vertellen, meld je dan aan via evenementen@delftsemolen.nl.