Door Peter Slavenburg
Door Peter Slavenburg

Luca Warmer winnaar Compositieprijs 2021

Algemeen

DELFT - Zangeres Luca Warmer wint de Compositieprijs 2021 bij de Conservatorium Talent Award in Den Bosch. Met haar compositie ‘Never Lose Hope’, veroverde zij de felbegeerde onderscheiding en een geldprijs voor verdere talentontwikkeling. 

De Conservatorium Talent Award (CTA) is een uniek jazzevenement dat een podium biedt aan aanstormend talent in verschillende disciplines: van zang tot gitaar en van sax tot piano. Studenten van zeven conservatoria uit Nederland streden 30 oktober in Podium Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch om de Award 2021. 

Net als de andere finalisten voerde Luca Warmer haar compositie uit met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Haar song drukt de vijf fasen van een rouwproces uit. Daarmee won zij prijs voor de beste compositie.

Luca Warmer studeerde afgelopen zomer af aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Momenteel treedt zij op met verschillende formaties, met jazz en wereldmuziek. Op 13 november is zij te zien in Jazzcafé Dizzy in Rotterdam en op 21 november volgt de release van haar debuut EP in Gallery Untitled.

Het gehele CTA-concert is terug te zien op het YouTube kanaal van Jazz in Duketown: