Ilva Kuijpers in de klas
Ilva Kuijpers in de klas

Hemd van het lijf: Ilva Kuijpers

Ilva Kuijpers (24) is juf en maakt filmpjes op TikTok. Inmiddels heeft zij met ‘ilvakuijpers’ al 26.000 volgers en 1,3 miljoen views.

Waarom hier op de foto?
“Hier geef ik met heel veel plezier les. Ook maak ik hier alle filmpjes voor TikTok. Ik zie het daarom ook als mijn studio.”

Hoe is het idee ontstaan om TikTok filmpjes te maken?
“Toen de eerste lockdown kwam moest ik filmpjes opnemen voor het thuisonderwijs. In die filmpjes legde ik letters uit. Op een gegeven moment heb ik een filmpje op TikTok geplaatst en dat werd erg goed ontvangen. Er is zelfs een filmpje dat 1,3 miljoen keer is bekeken. Inmiddels probeer ik drie keer in de week een filmpje te plaatsen.”

Wat voor video’s maak je?
“De filmpjes die ik maak zijn een afwisseling tussen schoolse situaties en leuke dansjes. Zo heb ik laatst een filmpje opgenomen waarop ik het dansje van de Kinderboekenweek doe. Alle filmpjes worden opgenomen in de klas wanneer de leerlingen uit zijn.”

Wat vinden ze er op school van?
“De leerlingen vinden het hartstikke tof. Ik krijg regelmatig te horen ‘Juf ik heb je weer gezien op TikTok!’ of ‘Juf je hebt zoveel views, hoe doe je dat?’ Ze zijn zo betrokken en zo enthousiast. Ook mijn collega’s zijn erg enthousiast. Ik heb een collega die mij altijd helpt. Hij zorgt ervoor dat de teksten voor het filmpje kort en gevat zijn.”

Altijd al juf willen worden?
“Ik heb altijd al gemerkt dat ik werken met jonge kinderen leuk vond. Het was voor mij dan ook een natuurlijke stap om naar de Pabo te gaan en zo het ‘juffenleven’ in te rollen.”

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Ik vind het contact met kinderen erg leuk, ook met kinderen die een bepaald rugzakje met zich meedragen. Ik vind het mooi dat ik kan inspelen op hun onderwijsbehoeftes en dat ik niet alleen een juf ben of iemand die alleen de lessen aan ze geeft, maar dat ik ook echt een band met ze opbouw in de klas. Het is fijn dat de kinderen zich daardoor veilig en welkom voelen in een groep. Dat vind ik zo magisch mooi!”

Aan welke groepen geef je les?
“Aan groep 1, 2 en 4. Ik heb als specialisatie ‘jong kind’ gedaan. Bij de jonge kinderen merk ik dat ik mijn theaterpassie en creativiteit kwijt kan. Ik vind het fijn om de groepen af te wisselen. Hierdoor zie ik de leerlijnen meer en zie ik het belang van alles wat ik ze in groep 1 en 2 aanleer.

Wat zou je doen als burgemeester van Delft?
“Als burgemeester zou ik meer investeren in de jeugd en blijven investeren in buurthuizen en sportgelegenheden.”
 

Meer berichten
 
CustomHtml_1