<p>Robert Jan Stips en Rinus Gerritsen </p>

Robert Jan Stips en Rinus Gerritsen

Robert Jan Stips doet met ‘Supersister Project 21’ een clubtoer

DELFT - Popjournalist Martin Reitsma deed onlangs in het Hampshire Hotel in Delft een interview met twee iconen uit de Delftse, Haagse én vaderlandse popmuziek: Robert Jan Stips en Rinus Gerritsen.  Er kwamen veel anekdotes, de nieuwe clubtour SSP21 en andere interessante popfeiten langs tijdens dit gefilmde interview. ‘Tovenaar van de Nederpop’ Stips liet zijn virtuoze toets- én zangpartijen horen bij onder meer Supersister, Transister, Sweet D’Buster, Golden Earring en (de) Nits. Ook speelde hij midden jaren zeventig samen met onder meer Rinus Gerritsen in Golden Earring.

Door Martin Reitsma 

Stips en Gerritsen ogen nog even gretig en gepassioneerd als vroeger en hun leeftijd krijgt niet echt vat op hen. Het interview in dit mooie en gastvrije Delftse hotel is luchtig en boeiend. De anekdotes vliegen je om de oren. Tijdens dit interview komt er meer dan 50 jaar popgeschiedenis langs. Filmer Hans Dijksterhuis van Multivision Productions filmde het interview dat binnenkort op de website van Delft op Zondag te zien is. 
Stips vertelt: ‘Rinus en ik hebben elkaar opnieuw gevonden binnen het Supersister Projekt ‘21 waarmee we samen met drummer Leon Klaasse momenteel een clubtoer doen binnen Nederland’. De toer trekt de komende weken verder door het Nederlandse clubcircuit. Op 18 november staat het trio in het Paard in Den Haag. Mis het niet, zeker gezien de gemiddelde leeftijd van zowel fans als band. Stips: ‘We hopen het natuurlijk van niet, maar misschien is het wel de laatste Supersister-gerelateerde clubtoer ooit. Evenwel ook een verrassend optreden’.
Maar er is meer nieuws. Afgelopen maandagavond ontving ik uit handen van Robert Jan de SUPERSISTER CD ‘LIVE in SCHEVENINGEN 1972’, de na zo’n 50 jaar in het Londense archief van Universal teruggevonden multitracks van een concert van de eerste Supersisterbezetting, gerestaureerd en geremixt op CD! Tijdens hun optredens en via de webshop verkrijgbaar en op aanvraag gesigneerd. Stips brengt tevens een nieuw fotoboek onder de aandacht. Robert Jan: ‘Dit fotoboek wordt via een chronologisch opgezette rode draad van bij elkaar 1001 concertdata en bijzondere Supersister-Momenten in een fraai en overzichtelijk tijdsbeeld aan de kijker voorgeschoteld. De release van dit boek van Fred Baggen vond plaats rond de start van de SSP’21 Clubtour, waar het, net als de CD, bij elk concert verkrijgbaar zal zijn’.
www.supersister.nl/shop

Meer berichten
 
CustomHtml_1