<p>Dylan de Haan is bezig aan zijn derde -maar hopelijk eerste volledige- seizoen bij DSVP en heeft zijn draai helemaal gevonden. &quot;Ik hoop dit seizoen met mijn werklust en goals belangrijk te zijn voor het elftal. (foto: Roel van Dorsten)</p>

Dylan de Haan is bezig aan zijn derde -maar hopelijk eerste volledige- seizoen bij DSVP en heeft zijn draai helemaal gevonden. "Ik hoop dit seizoen met mijn werklust en goals belangrijk te zijn voor het elftal. (foto: Roel van Dorsten)

Doelpuntenmaker van DSVP hoopt dit seizoen te kunnen verrassen

PIJNACKER - DSVP heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Zaterdagmiddag werd op eigen terrein in de tweede helft afgerekend met de studenten van Ariston ‘80 (2-0). 

Door: Alphons de Wit jr. 

“Die overwinning konden we ook wel gebruiken”, vertelt spits Dylan de Haan die zijn ploeg met twee treffers hoogstpersoonlijk langs de studenten schoot. “Het ziet er natuurlijk ontzettend vervelend uit als je na drie wedstrijden pas één punt hebt. Zeker als je ziet dat we tegen DUNO veruit de betere ploeg waren, maar door een strafschop in de laatste minuut nog gelijkspeelden. Ook tegen Lyra creëerden we kans op kans, maar ook al zouden we tien uur doorvoetballen; die bal wilde er gewoon niet in. Dan is het heel fijn dat je zaterdag de punten wel gewoon hier in huis houdt.”

Niet in de problemen
Voor de rust kon het nog alle kanten op. “Zij speelden goed georganiseerd en stichtten vooral uit dode-spelmomenten gevaar. Wij hadden aanvankelijk moeite om er bij hen door te komen en vlak voor rust schoot ik de bal op de paal. Gelukkig kwamen we binnen een kwartier na rust op voorsprong. Hierdoor namen zij wat meer risico, waardoor er meer ruimte achter hun verdediging kwam te liggen. Doordat wij vaak sterk zijn in de omschakeling wisten we die ruimte goed te benutten en maakte ik er uiteindelijk 2-0 van.” Door De Haans wonderschone treffer waren de punten definitief in de knip. “Maar na de 1-0 hebben zij eigenlijk nauwelijks meer gevaar gesticht, terwijl wij wel een aantal goede kansen creëerden.”
Gelukkig voor de Pijnackernaren was De Haan zaterdagmiddag dus wél tweemaal trefzeker. “Want het was toch wel vervelend dat we de laatste weken zoveel moeite hadden met scoren. Met het veldspel was niet veel mis: we zetten vaak hoog druk en dat leidde tot mogelijkheden, maar voor de goal ging het vaak mis. Die eerste overwinning smaakt naar meer en we moeten hier nu op voortbouwen.”
Dat moet dit weekend gestalte krijgen in Zoetermeer bij DWO, waar de 24-jarige aanvaller geen onbekende is. “Ik wil die wedstrijd heel graag winnen, want het voelt voor mij wel een beetje als thuiskomen. Ik heb er lange tijd met veel plezier gespeeld, maar heb in 2019 de overstap naar DSVP gemaakt. We hadden daar een wat mager seizoen en er vertrok een heel aantal jongens, waardoor er veel jongens van buiten kwamen. In de slotfase van het seizoen speelden we tegen DSVP en werd duidelijk dat zij voorin nog wel iemand konden gebruiken. Via een toenmalig teamgenoot ben ik toen in contact gekomen met trainer Dennis van der Steen en vanaf dat moment was de overschrijving snel afgerond. Ik moet zeggen dat ik er nog geen moment spijt van heb gehad.”

Periodetitel
De Haans eerste seizoen in Pijnackerse dienst begon matig. “Na vier wedstrijden hadden we één punt, maar uiteindelijk behaalden we wel een periode. Helaas hebben we door corona niet deel kunnen nemen aan de nacompetitie, maar het zegt wel wat over waartoe we als ploeg in staat kunnen zijn.
“Die mogelijkheden komen niet in de minste plaats door trainer Dennis van der Steen. “Want het is een ontzettend fijne trainer. Ten eerste spreekt hij heel veel met individuele spelers, waardoor hij weet hoe het met iedereen gaat. Daarnaast is hij echt een voetbaldier dat tactisch heel sterk is. Verder weet hij door zijn uitgebreide netwerk altijd wel wat over de kracht en de zwakte van tegenstanders te vertellen. Dat vind ik persoonlijk wel heel fijn.”
Van der Steens aanpak zorgt ervoor dat er op sportpark De Groene Wijdte echt een groep actief is. “We lopen het vuur uit de sloffen voor elkaar en al vanaf de eerste dag dat ik hier ben zit het met het groepsgevoel wel goed. Natuurlijk zijn er gedurende de wedstrijden soms woorden, dat zul je overal hebben, maar die spreken we na afloop onder het genot van een biertje meteen uit.”

Voorspelling
De Haan wil zijn vingers op dit moment nog niet branden aan een voorspelling over wat er met het elftal mogelijk is. “We hebben zaterdag voor het eerst gewonnen en we moeten die lijn nu voortzetten, om te beginnen zaterdag bij DWO. In de poule hebben we te maken met een aantal heel goede ploegen, zoals FC Skillz, Monster, Verburch en Lyra. Aan de andere kant hoeven wij, als we ons eigen spelletje blijven spelen, denk ik voor niemand bang te zijn. We moeten het dus gewoon even aankijken.”
Over zijn persoonlijke doelstelling is De Haan duidelijker. “Toen ik hier kwam heb ik tegen Paul Jense gezegd dat ik twintig goals wilde maken en dat geldt eigenlijk nog steeds. Daarnaast wil ik vooral ook door hard te werken belangrijk zijn voor het elftal.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1