Activiteit bij Royal Delft tijdens Cultuurbarbaren 2020 (Foto: Fred Leeflang)
Activiteit bij Royal Delft tijdens Cultuurbarbaren 2020 (Foto: Fred Leeflang)

Kunst is leuk! Niet alleen om naar te kijken, maar ook om zelf te doen

DELFT - Het culturele festival Cultuurbarbaren is losgebarsten in Delft! Dit jaar zijn er niet alleen activiteiten te vinden in de stad maar kunnen kinderen ook thuis aan de slag in de herfstvakantie (of erna!). Vijf Delftse kunstenaars hebben dit jaar speciaal voor Cultuurbarbaren een supergave opdracht bedacht, waar kinderen in de basisschoolleeftijd zelf mee aan de slag kunnen. Laat de kunstenaar in jezelf los en volg je eigen dromen! 

Vijf kunstopdrachten 
De kunstenaars Avi Lev, Lucy de Haas, Jeroen Molenaar, Micha de Bie en Gonny Stuut hebben dit jaar voor alle jonge cultuurbarbaren een speciale kunstopdracht bedacht, aansluitend bij het thema ‘Volg je dromen, zij weten de weg’:

Avi Lev – Maak je een droommobile
Lucy de Haas – Teken een dromenvanger
Jeroen Molenaar – Maak een schaduwtekening
Micha de Bie – Maak een lettertype
Gonny Stuut – Maak een droomtooi

Waar vind je de opdrachten?
De kunstenaars ontwikkelden elk een geheel eigen opdracht binnen hun specialisatie, maakten deze zelf voor, zetten het op de foto en schreven er uitleg bij zodat kinderen het zelf kunnen maken. De opdrachten staan kort vermeld in het programmaboekje van Cultuurbarbaren en op de website van Cultuurbarbaren vind je voor elke opdracht de uitgebreide instructieteksten en -foto’s. Elke opdracht is te maken met materialen die je vaak al in huis hebt waardoor je direct aan de slag kan. Ze inspireren tot meer en laten kinderen hun eigen talenten ontdekken.

Persoonlijke instructievideo
Elke kunstenaar heeft een persoonlijke instructievideo opgenomen waarin ze de instructies voor hun opdracht mondeling toelichten. Hierin laten ze ook variaties zien op de opdracht. Stap voor stap nemen ze je mee in de opdracht. Door de video als ouder of leerkracht de video’s eerst zelf te kijken krijg je ook meteen handvaten om te zien of de opdracht past bij de leeftijd van het kind. Elke video is professioneel opgenomen door het streamteam van het Rietveld Theater.

Thuis, op school of op de BSO
Je kunt elke opdracht gemakkelijk thuis maken, maar als juf of meester van school of de BSO kan je het ook met een hele groep kinderen doen. Op deze manier heb je meteen een goede kunstles om te gebruiken in je lesprogramma.

De opdrachten en video’s zijn te vinden via www.cultuurbarbaren.com/kunstisleuk 

Het online programmaboekje is te vinden via: www.cultuurbarbaren.com/programmaboekje

Laat de kunstenaar in jezelf los en volg je eigen dromen!

Meer berichten
 
CustomHtml_1