De Madoerastraat in de Indische buurt
De Madoerastraat in de Indische buurt

Toch geen betaald parkeren in Indische Buurt

Algemeen

DELFT- In mei van dit jaar maakte de gemeente Delft bekend onderzoek te doen naar de parkeerdruk in de Indische Buurt en het al dan niet invoeren van betaald parkeren. Dit leidde tot onrust onder veel bewoners. De conclusie uit het onderzoek is inmiddels bekend. Op dit moment zal GEEN betaald parkeren worden ingevoerd in de Indische Buurt. 

“De gemeente voert betaald parkeren alleen in als meer dan 90% van de parkeerplekken bezet zijn”, schrijft de gemeente in een brief aan de bewoners. “En dat moet ook op twee of meer momenten in de week zijn. Per meetmoment moet dit in twee verschillende weken zijn aangetoond. Dat is in uw wijk op dit moment niet het geval. Op veel momenten is het wel erg druk met geparkeerde auto’s in uw wijk. Er zijn veel automobilisten die niet in dit gebied horen. Ze wonen bijvoorbeeld in een andere wijk of gaan naar de binnenstad. Betaald parkeren zorgt in de Indische Buurt voor meer rust en ruimte. Maar op dit moment wordt net niet voldaan aan de gemeentelijke eisen. Daarom wordt nu geen betaald parkeren ingevoerd.”

Indien in de komende jaren uit nieuwe metingen blijkt dat betaald parkeren wel noodzaak is, dan wordt het alsnog ingevoerd.