<p>Gijs Assmann is de winnaar van de Keramiekprijs</p>

Gijs Assmann is de winnaar van de Keramiekprijs

Keramiekprijs De Kei 2021

DELFT - Op zondagmiddag 10 oktober is in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft voor de eerste keer Keramiekprijs De Kei uitgereikt. Keramiekprijs De Kei is in 2020 ingesteld door keramiekverzamelaars Ankie Maessen en Bert van Meggelen als erkenning en aanmoediging voor Nederlands talent op het gebied van keramiek als kunstvorm.

De prijs voor 2021 is door de deskundige jury toegekend aan Gijs Assmann en bestaat uit een geldbedrag van 7.500 euro en een tentoonstelling bij Galerie Terra Delft (april 2022). De andere twee genomineerden, Carolein Smit en Koos Buster, ontvingen ieder een bedrag van 500 euro.
De motivatie van de jury volgens het juryrapport: “Zijn werk is veelzijdig en roept vragen op, het boeit. Assmann heeft vele talenten, als maker van objecten, als docent en met het werken in de ruimte. Hij heeft anderen geïnspireerd en heeft navolgers. Kunst moet een sterk beeld opleveren in een context, en daarin is Assmann buitengewoon sterk. Gijs Assmann is een voorloper en heeft een nieuwe invulling gegeven aan keramiek in de beeldende kunst.
In de entreehal van Museum Prinsenhof Delft is komende maand een kleine tentoonstelling te zien met werken van de winnaar en de genomineerden. Een kleine brochure over deze prijs en de winnaars, met het werk van de genomineerden, begeleidt de uitreiking.
De jury voor de editie van 2012 bestond uit de voorzitter: Ingrid Fijen; IF-kunstprojecten, Kunsthistoricus/ Adviseur kunst openbare ruimte; Rosemarie Willems; keramiekverzamelaar, bestuurslid SKPD, Ranti Tjan; directeur sundaymorning@ekwc, Piet Augustijn; auteur, kunstcriticus, hoofdredacteur KLEI keramiek magazine en Simone Haak; eigenaar Galerie Terra Delft.
Stichting Keramiek Promotie Delft heeft ten doel het bevorderen van de belangstelling voor en de bekendheid met de nationale en internationale hedendaagse keramiek.

Meer berichten
 
CustomHtml_1