Megan Lee in haar atelier
Megan Lee in haar atelier

Hemd van het lijf: Megan Lee

Megan maakt schilderijen die beschreven worden als helend en poëtisch. In haar Home Expo kunnen de mensen op afspraak haar werk bekijken.

Waarom hier op de foto?
“Dit is mijn atelier waar al mijn schilderijen gemaakt worden.”

Hoe ben je begonnen met schilderen?
“Ik ben in 2018 begonnen toen ik door een moeilijke periode ging. Ik merkte dat schilderen therapeutisch hielp. Ik heb het toen mezelf aangeleerd. Ik ben eerst begonnen met schilderen op kleine canvassen en ben uiteindelijk steeds groter gaan werken. Aan het einde van 2018 had ik al meer dan honderd schilderijen geschilderd.”

Wat vertellen jouw schilderijen?
“Elk schilderij heeft een verhaal. Ik geef ze een titel, maar van sommige blijven de verhalen onbenoemd. Pas wanneer ik aan het schilderen ben ontstaat er een verhaal. Het verschilt dus per schilderij.”

Altijd al met kunst bezig geweest?
“Eigenlijk niet. Toen ik zeventien was ben ik een opleiding gaan volgen om stewardess te worden. Na een jaar ben ik gestopt, omdat ik mijn horizon wilde verbreden. Ik ben een lange tijd marketing manager van een groot IT-bedrijf geweest. Na een jaar sparen besloot ik om een eigen bedrijf te straten. Mijn bedrijf deed ontwerp, import & export van toilettassen. Ik heb toentertijd bedrijven zoals, L’occitane, Elizabeth Arden en Clarins als klant gehad.”

Wat houdt de Home Expo in?
“Ik exposeer mijn schilderijen bij mij thuis. Mensen kunnen op www.megansartworks.com een selectie maken van welke schilderijen zij willen zien, ik zorg er dan voor dat die in huis hangen en dan kunnen de gasten op een afgesproken tijdstip langskomen. Op 22 oktober komt ook de ambassadeur van Maleisië kijken.”

Heeft u al eens eerder een expositie gehouden?
“Zeker. Eind 2019 hield ik mijn eerste expositie in de Kunstgalerie Korte Vijverberg 2 in Den Haag. Het was een succesvolle avond. Ik heb toen 11 schilderijen verkocht. Ook toen kwam de ambassadeur van Maleisië kijken. Dit vond ik echt een eer. Die hele avond was zo surrealistisch.”

Nog plannen voor in de toekomst?
“Ik ben bezig met het organiseren van een schilder- en kookworkshop voor Delftenaren en toeristen. De gasten gaan dan verse dumplings maken terwijl ze wachten tot dat hun schilderijen droog zijn. Ook ben ik bezig om in het buitenland een expositie te organiseren.

Wat zou u doen als burgemeester van Delft?
“Ik zou meer bloemen planten bij de watertoren. Ik denk dat wanneer je Delft dan binnenkomt, dat het er dan gezelliger en kleurrijker uitziet.”

Meer berichten
 
CustomHtml_1