<p>Martijn Sinnema van Roepman Makelaardij</p>

Martijn Sinnema van Roepman Makelaardij

(Foto: Picasa)

Makelaar kijkt met opgetrokken wenkbrauwen naar woningmarkt perikelen

DELFT- Het derde kwartaal van 2021 laat opnieuw grensverleggende cijfers op de woningmarkt zien. Uit de statistieken van de NVM blijkt, dat de gemiddelde verkoopprijs in Nederland opnieuw is gestegen, namelijk met iets meer dan negentien procent. Inmiddels wordt tachtig procent van de woningen boven de vraagprijs verkocht.

“Hiermee is het duidelijk dat de hectiek op de woningmarkt nog aanhoudt”, aldus Martijn Sinnema van Roepman Makelaardij. “Het is nu wel zo dat de omstandigheden hiervoor aanwezig zijn: de hypotheekrente is extreem laag, de spaartegoeden groter dan ooit en de economie ontwikkelt sterk. Voor de huizenkoper is dat gunstig en het schept vertrouwen. De NVM ziet kopers in deze krappe markt dan ook bewust de hoofdprijs bieden om andere kopers af te troeven”. 

Niet blij
Door deze situatie worden volgens Martijn prijzen geboden die de makelaar soms de wenkbrauwen doen rijzen. “Dit is geen situatie waar je als makelaardij echt blij mee bent. Het houdt namelijk in, dat we steeds meer mensen teleur moeten stellen, dan we blij kunnen maken”.

Balans
 Elk kwartaal vraagt de NVM aandacht voor de woningnood en dringt ze aan op het snel, slim en op maat bouwen van de marktvraag. Ook nu hamert het orgaan weer op het feit, dat balans in aanbod en vraag de markt van het slot haalt, en beweging en een nieuw evenwicht brengt. Dat betekent meer grondgebonden woningen dan appartementen bouwen. En ook kleinere kernen de kans geven een passend woonaanbod te creëren.

Wat cijfers
In de gemeente Delft bedraagt de gemiddelde verkoopprijs in het derde kwartaal van 2021 390.000,-. Ten opzichte van een jaar geleden is dit een prijsstijging van 14,7 procent. De gemiddelde verkooptijd is in het betreffende kwartaal 29 dagen versus 32 in 2020. Het percentage boven de vraagprijs verkochte woningen dit kwartaal is 77 procent.

Over Roepman 
Makelaardij
Roepman Makelaardij is een betrouwbaar kantoor, dat verkopers en potentiële kopers kan begeleiden in een mogelijke verkoop. Sinnema: “Wij kunnen huizenbezitters bijvoorbeeld van dienst zijn met een gratis waardebepaling. Ze krijgen dan een goede indruk van de waarde van hun woning en kunnen zich daarmee beter oriënteren op een nieuw, wellicht groter huis. Veel mensen zijn wel eens toe aan een tuin en wij kunnen daarin als geen ander adviseren. Andersom komt ook voor. Mensen die altijd wat groter hebben gewoond en nu voor iets kleiners gaan. Bijvoorbeeld om het eenvoudiger te kunnen onderhouden en dan geen zorgen te hebben over de staat van onderhoud van de tuin. Die wens komt dus niet alleen bij al wat oudere mensen voor. Ook doen we veel aan aankoop begeleiding, waarvoor een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor kan worden aangevraagd”.


De koffie staat klaar bij Roepman Makelaardij, die u dus bij kan staan in de vele vragen omtrent de perikelen op de woningmarkt en u door de wirwar heen kan loodsen. Hiervoor kunt u terecht op werkdagen van 9 tot 17.15 u. op het kantoor aan de Molslaan 43. Maar ook een online of telefonische afspraak is mogelijk via www.roepman.nl of 015-2134134. 

Meer berichten
 
CustomHtml_1