Afbeelding

Ondernemersvereniging Vrijenban Wippolder organiseert feestelijke buurtloterij

Algemeen

DELFT - Ondernemersvereniging Vrijenban Wippolder, die bedrijven vertegenwoordigt van de Brasserskade tot aan de Schoemakerstraat, houdt niet van loze woorden. Liever organiseert deze club dingen waar de mensen iets aan hebben. Vlak  voordat Corona uitbrak, waren er plannen voor een vrij omvangrijk kunstproject. Maar door de lockdowns werd de stemming te serieus voor kunst. De middenstand kwam in zulk zwaar weer, dat er een passender alternatief gezocht werd. Het werd een loterij.

Mes snijdt aan 2 kanten
Jori Noordhoek en zijn collega’s van de ondernemersvereniging wilden hun buurt graag steunen, maar ze wisten niet meteen hoe. Het moest iets zijn wat zowel goed was voor de ondernemers als voor de buurtbewoners. Zomaar geld aan haar leden geven mag de vereniging niet en bovendien zouden de buurtbewoners van Vrijenban en de Wippolder daar niet zoveel aan hebben. Gelukkig kregen ze een briljante inval en bedachten ze iets waarbij het mes aan twee kanten snijdt: de bovengenoemde loterij.

Ondernemers blij
Het Ondernemersfonds Delft is de belangrijke financierende partij hierachter, dankzij hen kon er voor ongeveer tienduizend euro aan prijzen gekocht worden bij de plaatselijke winkels en dienstverleners. Die kregen daardoor niet alleen de extra omzet die ze zo hard nodig hadden en nog steeds hebben, maar zij kunnen zich ook feestelijk presenteren tijdens de uitreiking. Een beetje promotie in barre tijden is natuurlijk bijzonder welkom.

Buurtbewoners blij
De buurtbewoners hebben natuurlijk ook een reden om blij te zijn met dit spektakel. Onder hen worden de prijzen namelijk verloot. Zij kunnen zich door middel van een online formulier gratis opgeven via www.vrijenbanwippolder.nl. Op vrijdag 29 oktober om zijn alle deelnemers vanaf 18.30 uur van harte welkom in de Bieslandhof voor de feestelijke uitreiking, die om 19.00 uur plaats zal vinden. Na afloop kunnen de voetjes van de vloer met een muziekje.

Praktische opstekers
De ondernemersvereniging heeft er bewust voor gekozen om geen megaprijzen uit te delen, zodat veel mensen iets kunnen winnen. Bovendien zijn de prijzen bewust uitgezocht om voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk te zijn. Geen vakantie naar de Bahama’s dus, maar wel een dinerbonnen, een overnachting in een fijn hotel. Verder kunt u denken aan kappersbeurten, maandabonnementen van diverse sportscholen, APK-beurten van de garage, voor 150 euro boodschappen van de supermarkt, kortom: praktische opstekers, waar je echt iets aan hebt.

Meedoen
Het hele land lijkt langzaam uit de Coronacrisis te kruipen. Ondernemersvereniging Vrijenban Wippolder wil daarbij niet achterblijven: tijd voor een feestelijke actie om dit gevarieerde (winkel)gebied weer eens goed op de kaart te zetten. Er zijn al meer dan 60 inschrijvingen, maar er is nog ruimte voor meer. Vandaag nog meedoen, dus! Woont u op een adres met postcode tussen 2612 en 2628, neemt u dan vooral een kijkje op Facebook en schrijft u zich in voor dit sympathieke initiatief. Dan hoort u begin oktober of u een van de gelukkigen bent. U kunt alleen deelnemen als u 18+ bent en u aanwezig kunt zijn.