<p>Delft MAAKT ruimte&nbsp;</p>

Delft MAAKT ruimte 

Eerste editie ‘Delft MAAKT ruimte’ groot succes

DELFT - De eerste editie van ‘Delft MAAKT ruimte’ op 12 oktober was een groot succes. Maar liefst 80 vragers en aanbieders van maakruimte waren te gast bij FESTO en overlegden over de mogelijkheden om in Delft meer ruimte voor innovatieve maakindustrie te creëren. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Gemeente Delft, TU Delft Campus, Ondernemersfonds Delft en Bedrijven Kring Schieoevers (BKS).

De gemeente Delft becijferde de vraag aan maakruimte al eens op 100.000 vierkante meter, ruim 14 voetbalvelden groot. Tijdens ‘Delft MAAKT ruimte’ ging Gilbert Bal van Roots Beleidsadvies hierop nader in. “De huidige praktijk is dat zo’n twee derde van de doorgroeiende bedrijven zich buiten Delft vestigt. Niet omdat ze niet in Delft gevestigd willen zijn, maar omdat ze geen geschikte ruimte kunnen vinden. Om in Delft 10.000 extra banen op alle niveaus te realiseren, zal er extra maakruimte moeten worden ontwikkeld. De gebiedsontwikkelingen op Schieoevers en de TU Delft Campus bieden daarvoor grote kansen.”

Kansen voor samenwerking
In een levendige paneldiscussie stonden deze kansen centraal. Daarbij vertelden Josefien Groot (Qlayers) en Allard van Hamersveld (Loop) over de ontwikkeling van hun bedrijf en de behoefte aan maakruimte. Beide vertegenwoordigen een snelgroeiend bedrijf en willen graag doorgroeien in Delft. De paneldiscussie was een mooie aftrap voor break-outsessies van vragers en aanbieders. Vastgoedeigenaren, projectontwikkelaars, startups en scale-ups wisselden daarbij contactgegevens uit en vertelden wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Wethouder Vollebregt (Economie) is erg gelukkig met het initiatief: “Heel mooi dat er met ‘Delft MAAKT ruimte ‘een platform is ontstaan waar ruimtevragers en ruimtebieders met elkaar in contact worden gebracht. In de komende jaren zal er in Delft veel extra ruimte voor innovatieve maakindustrie worden ontwikkeld en het is goed als ontwikkelaars daarbij inspelen op de concrete behoeften van makers.”

Over Delft MAAKT ruimte
De eerste editie van ‘Delft MAAKT ruimte’ vond 12 oktober jl. bij FESTO plaats. Onder leiding van René Kluft van FESTO gingen ruimtevragers en ruimtebieders met elkaar in gesprek. Ook hij kijkt met een positief gevoel terug op de bijeenkomst. “Ik blij dat de gemeente Delft, TU Delft Campus, Ondernemersfonds Delft en BKS de handen ineen hebben geslagen. Met elkaar willen wij komende jaren een betere match tussen vraag en aanbod van maakruimte realiseren.

Meer berichten
 
CustomHtml_1