<p>Stadsbakkerij De Diamanten Ring&nbsp;</p>

Stadsbakkerij De Diamanten Ring 

Dit is de oudste bakkerij van Delft!

DELFT - De oudste bakkerij van Delft bevindt zich aan de Choorstraat 9, Stadsbakkerij De Diamanten Ring. Niet alleen is De Diamanten Ring de oudste bakkerij van Delft, maar ook één van de oudste bakkerijen van Nederland. De bakkerij ging in 1796 namelijk al open en is tot de dag van vandaag nog elke dag geopend. 

Wanneer je de Choorstraat inloopt is De Diamanten Ring niet te missen. Met zijn gele voorgevel en mooie etalage die gevuld staat met allerlei lekkernijen, is het onmogelijk om er voorbij te lopen zonder even naar binnen te zijn gestapt. Elke dag wordt er vers brood en banket gebakken in de ruime bakkerij achter de winkel. De bakkers zijn elke nacht aan het werk om ervoor te zorgen dat de klanten de volgende ochtend vers brood en banket kunnen kopen of afhalen. In de bakkerij wordt gebruikgemaakt van verse grondstoffen. Duurzaamheid is binnen het bedrijf ook erg belangrijk. Zo willen zij het gebruik van plastic tassen zo veel mogelijk beperken en hebben zij hun eigen biologische katoenen broodzakken en tassen.

Specialiteiten
Stadsbakkerij De Diamanten Ring staat bekend om zijn specialiteiten. De typerende lekkernijen met een knipoog naar Delft of naar de historie van het winkelpand zijn elk uniek in zijn soort. Een van de specialiteiten is het Delfts Grof. Delfts grof is een volkoren bol met extra vezels en verschillende soorten pitten en zaden. Dit brood wordt gemaakt van het meel uit Molen de Roos. Molen de Roos is de enige nog werkende molen in Delft. Het brood wordt op authentieke wijze bereid en wordt gebakken in een ouderwetse steenoven.

Willem van Oranje
Voordat in 1796 de bakkerij werd geopend stond het pand er ook al, maar werd het in de zestiende eeuw gebruikt als een herberg. De herberg had toen als naam ‘De Diamant’. Het pand stond er dus al in de tijd dat Willem van Oranje in Delft woonde.
Op de nacht van 9 op 10 juli in 1584, verbleef Balthasar Gerards in De Diamant. Dit was de nacht voordat er een van de meest dramatische gebeurtenissen in Nederland plaatsvond, namelijk de moord op Willem van Oranje.

Heden
Sinds 1 juli 2015 zijn Thomas en Patrick van Holsteijn eigenaren van de Stadsbakkerij De Diamanten Ring. Zij zorgen er samen met de medewerkers voor dat de winkel elke dag weer is gevuld met lekkere producten.
De winkel is elke maandag tot en met zaterdag geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur en elke zondag van 09.00 uur tot en met 17.00 uur.

Meer berichten
 
CustomHtml_1