<p>Leo Quack liep bij het golftoernooi in Broekpolder meneer Reimers, de steun en toeverlaat van Herman den Blijker, tegen het lijf. (foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Leo Quack liep bij het golftoernooi in Broekpolder meneer Reimers, de steun en toeverlaat van Herman den Blijker, tegen het lijf. (foto: Koos Bommelé)

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Wat hebben we een heerlijke nazomer gehad en hoe leuk is het dan om een rondje door de stad te maken en de mensen te zien genieten. Sinds mijn vorige bijdrage waren er de Mooi Weer Spelen in het Poptapark, waar veel mensen van hebben genoten. Verder wisten tijdens de Open Monumentendag velen de prachtige monumenten die onze stad rijk is weer te vinden. Het leuke was dat daar tussendoor het Knapsack festival plaats vond op het water en in het Hampshire Hotel de driewekelijkse miniconcerten waren. Het is zeker de moeite waard om de agenda van dit hotel in de gaten te houden. Al met al was het een zeer geslaagd weekend, niet in de minste plaats omdat ook hier de weergoden ons zeer gunstig gezind waren. 

Versoepelingen
Reikhalzend hebben we natuurlijk met zijn allen naar 25 september uitgekeken: de versoepelingen. Natuurlijk mogen we nog steeds niet alles, maar het is toch superfijn dát er al zoveel mogelijk is. Ik snap dan ook de hele heisa rond het coronavaccinatiebewijs of de negatieve test om ergens binnen te komen niet. Ik vind het al helemaal schrijnend dat er via crowdfunding zoveel geld wordt opgehaald voor iemand in Utrecht die de gestelde regels willens en wetens aan zijn laars lapt. Ik denk dat dat typisch Nederlands is: al schreeuwen voordat het plan uiteindelijk is uitgeprobeerd. Ik zou zeggen: laten we ons nog even aan die regels houden, des te eerder zijn we van corona af. Je ziet het in Engeland: de teugels worden losgelaten en het aantal besmettingen schiet omhoog. Dat moet je hier toch niet willen?
In de horeca gaat het volgens mij hartstikke goed. Het is niet zo dat je per se extra personeel aan hoeft te nemen om gasten te controleren als je bedrijf van normale omvang hebt. Veel mensen hebben de telefoon trouwens al in de hand als ze binnenkomen. Natuurlijk klaagt er ook weleens iemand, maar dat is een enkeling. Ik ben benieuwd of de ondernemers die de toegangscontroles weigeren voet bij stuk houden als ze boetes krijgen of zelfs dicht moeten.

Er-op-uit
Verder ben ik afgelopen weekend eindelijk weer eens naar Theater de Veste geweest voor een voorstelling van Ton Kas. Wat kan die man vrouwen affikken op een manier die ze zelf nog kunnen waarderen ook. Het was heerlijk om er weer eens uit te zijn. Dat kan zaterdag ook bij De Schaapskooi, waar ‘t Zootje de Opgloeiavond houdt. Het was mooi om te zien hoe snel ook de extra kaarten na de versoepeling over de toonbank vlogen.
Daarnaast ben ik maandag met de Hoffotograaf naar Broekpolder geweest voor een golftoernooi ten gunste van de Kankerbestrijding. Het was een leuke dag, waar ik een hoop nieuwe mensen met verrassende inzichten heb gesproken. Zo heb ik een interessant gesprek gehad met de heer Reimers, die Herman den Blijker altijd bijstaat.
Ik wil ook nog even stilstaan bij het sluiten van café De Nieuwe Prins, dat echt een begrip was. Qua bruine kroegen blijft er weinig meer over in Delft, laat staan als je ook nog eens wilt biljarten.
Ten slotte hoop ik de komende tijd op wat meer verdraagzaamheid: minister Hoekstra heeft zijn spaarcentjes ergens verkeerd weggezet en meteen staat iedereen klaar om hem neer te sabelen. Laten we ons druk maken over de machthebbers uit derdewereldlanden, die het hulpgeld in eigen zak hebben gestoken. Ook snap ik dat alles groener moet, maar laten we dat nu alsjeblieft niet overhaasten. Zolang we huizen blijven bouwen, moet er ook infrastructuur worden aangelegd en daar wordt het land niet groener van. Laten we een voorbeeld nemen aan de wielrenners: niet zeuren, maar doorgaan!

Meer berichten
 
CustomHtml_1