<p>Jamie Moor en Brad van Buuren doen mee aan het langste dansspektakel ooit</p>

Jamie Moor en Brad van Buuren doen mee aan het langste dansspektakel ooit

Brad en Jamie dansen mee met de Dansmarathon

Vijftig uur non-stop dansen. SBS6 presenteert het grootste, zwaarste en vooral langste dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie. Tijdens De Dansmarathon dansen honderd koppels op de muziek van bekende dj’s en artiesten. De Delftse Brad van Buuren en Lierse Jamie Moor vormen één van die koppels en strijden van 14 oktober tot en met 16 oktober voor 100.000 euro aan prijzengeld.

Door Cheyenne Toetenel

Beiden hebben succesvol hun dansopleiding afgerond. Jamie aan het Nova College Dans en Theater en Brad aan het Lucia Marthas Institute For Performing Arts. Jamie heeft inmiddels haar eigen dansschool JAMES DANCE in De Lier. Brad is gediplomeerd aan het begin van de coronatijd en heeft daardoor nog niet optimaal kunnen profiteren van opdrachten. Hij probeert deze zo snel mogelijk weer op te pakken nu de evenementensector weer aan de slag kan. De twee delen een vriendengroep, maar kenden elkaar tot een jaar geleden nog niet. Vrienden wezen de twee erop eens contact met elkaar te zoeken om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen binnen de danswereld. “We zijn een keer gaan zitten en zagen de advertentie voor de Dansmarathon voorbijkomen”, vertelt Brad. “Dit leek ons een mooi bruggetje om voor het eerst echt iets samen te gaan doen.” In maart van dit jaar kreeg het danskoppel te horen dat ze mogen meedoen aan het dansprogramma. “Het is wel redelijk op ons lijf geschreven. Ik ben van nature een freestyler. Dit programma is niet met choreografen, niet met vaste dansjes, gewoon op de bluf gaan en doen wat in je opkomt. Jamie leek het leuk, puur voor de ervaring. En om misschien ook nieuwe opdrachten te krijgen. Zij danst urban, jazz, modern, ballet en streetdance. Ikzelf ben heel commercieel.”

Dansmarathon
Aan vijftig uur dansen met slechts vijf uur pauze tussendoor gaat een belangrijke voorbereiding vooraf. Jamie en Brad spreken daarom veelvuldig af. “De ene keer om een vlog op te nemen voor het programma, de andere keer om te trainen met een personal trainer of puur om te dansen. We zijn ook de dansstudio ingegaan om wat korte choreo’s vast te zetten. We hebben elke keer een nieuwe uitdaging voor onszelf opgesteld.” Uiteindelijk moet tijdens de marathon zelf uitwijzen of de training voldoende is geweest. “Natuurlijk is het zwaar. Ik voetbal zelf ook, en deze Dansmarathon staat gelijk meer dan 33 voetbalwedstrijden!” Het winnende danskoppel gaat naar huis met 100.000 euro, maar daar gaat het Brad en Jamie niet om. “Natuurlijk is het leuk om te winnen, maar wat wij vooral willen is opvallen bij opdrachtgevers. We willen laten zien wat we kunnen, en wie weet wat daar allemaal kan uitkomen.” De koppels gaan dansen op muziek van Broederliefde tot Marco Borsato en van Kris Kross Amsterdam tot Snollebollekes. Dansen gebeurt voor het Longfonds. “In Nederland wordt flink onderschat hoeveel mensen lijden aan een longziekte. Met De Dansmarathon vragen we daar samen met de Vriendenloterij aandacht voor.” De Dansmarathon is vanaf komende donderdag live te volgen via SBS6 en kijk.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1