<p>Lucia, vrijwilliger bij de Jessehof</p>

Lucia, vrijwilliger bij de Jessehof

Passie met een gouden rand: Lucia

DELFT- De Jessehof is een inloophuis dat voor iedereen is bedoeld. Ga je door een moeilijke periode of wil je even onder de mensen zijn? Loop dan gerust even binnen. Je wordt verwelkomd door de vrijwilligers en gastvrouwen. Lucia is een van de gastvrouwen in de Jessehof. Zij vertelt waar het inloophuis voor staat en wat er allemaal te doen is.

Door Sara Tholenaars

Het Jessehof is een interkerkelijke inloophuis in de Binnenstad van Delft. Het inloophuis is opgezet door een aantal kerken Delft. Zij bieden op deze manier een huiskamer aan de bewoners van Delft. Iedereen is hier welkom. Lucia is sinds 2015 vrijwilliger onder andere dus bij de Jessehof, omdat ze dankbaar was voor al het goede dat ze van God en mensen heeft mogen ervaren. 

Iedereen welkom
Lucia vertelt dat zij het erg mooi vind om te zien hoe gasten met elkaar omgaan en met de vrijwilligers. “Het mooiste aan de Jessehof vind ik, dat iedereen welkom is. Het is een plekje waar iedereen heen kan. Ik vind het fijn dat er zo’n plekje is waar dit allemaal mogelijk is. Je ontmoet hier heel veel mensen. Na een poosje zijn ze geen vreemden meer voor elkaar. Het voelt dan als familie.”
In de Jessehof komen er ook wel eens dominees en pastors van verschillende kerken, ook met hun kan je eventueel in gesprek.

Activiteiten
Je kan bij het inloophuis terecht als je behoefte hebt in sociaal contact, om een praatje te maken of als je door een moeilijke periode heen gaat. Er zullen hier altijd vrijwilligers zijn die voor je klaar  staan. Je kan ook in gesprek gaan met andere gasten en daar je steun uit halen. Heb je geen zin om te praten, dan is dat ook niet erg. Neem lekker een bakje koffie of een kopje thee en speel een spelletje met iemand of ga een potje schaken. Ook kinderen zijn welkom onder begeleiding van een ouder, zij kunnen dan spelen in de kinderhoek. Voor de mensen die graag lezen kunnen hier ook terecht. Het inloophuis is namelijk ook voorzien van een boekenkast, tijdschriften en de dagelijkse krant. In de zaal staan er ook drie computers die door de gasten gebruikt kunnen worden. Dit is erg handig aangezien niet iedereen een computer thuis heeft. De gasten kunnen hierop mailen, andere persoonlijke zaken regelen of zoeken naar werk of een woning. Voor de gasten die niet erg goed zijn in het gebruik van computers, zullen er vrijwilligers klaarstaan om hen te helpen.

Een keer in de maand wordt er een driegangen diner geserveerd tegen betaling van een paar euro’s. Elke dinsdag, donderdag en zaterdag wordt er om 12.00 uur soep geserveerd. Honden zijn welkom als ze braaf zijn en voor de rokers is er een terras waar ze terecht kunnen, binnen roken is niet toegestaan.
De Christelijke feestdagen kunnen voor sommige mensen moeilijk zijn, daarom wil de Jessehof juist voor die mensen die het moeilijk hebben open zijn. Zij kunnen hier dan tijdens de feestdagen terecht om warmte en gastvrijheid te ervaren.

Vrijwilligerswerk
De Jessehof is erg blij met de vrijwilligers en gasten. Zij staan nog altijd open voor nieuwe vrijwilligers en gasten. Als vrijwilliger zet je thee of koffie, dien je als luisterend hoor voor de gasten en help je mee met de activiteiten. Elke dag is anders bij de Jessehof.

Aanmelden
De Jessehof is nog altijd opzoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil jij graag klaar staan voor anderen en vind je het fijn om te werken met mensen? Neem dan even contact op via info@jessehof.nl.
Ben je benieuwd naar meer informatie of wil je en beter beeld krijgen van het inloophuis?
Kijk dan op www.Jessehof.nl. Hier kun je foto’s bekijken, de agenda zien en kun je zien wie er in het bestuur zitten.
Je kan ook altijd het inloophuis binnen lopen. Het inloophuis is te vinden aan de Burgwal 50.

Heb jij behoefte aan contact of wil je even je hart luchten? Loop dan gerust eventjes naar binnen. Je wordt hier met warmte en liefde verwelkomt door de vrijwilligers en andere gasten.

Ken jij een vrijwilliger die het ook verdient om eens in de spotlights te worden gezet? Mail dan naar redactie@delftopzondag.nl en wie weet verschijnt jouw weldoener volgende week in Delft op Zondag!

 

Meer berichten
 
CustomHtml_1