<p>Virgielstudenten als schuttersstuk naar van Mierevelts schuttersstuk (Foto: Barbara van Gelder)&nbsp;</p>

Virgielstudenten als schuttersstuk naar van Mierevelts schuttersstuk (Foto: Barbara van Gelder) 

Kinderen in oktober kosteloos bij Something Extra Pop Up

Kostuum Kunstenaar Barbara van Gelder van Something Extra doet haar projecten sinds 2013 vanuit de studio aan de Oude Langendijk 36. Sinds half september heeft ze ook haar intrek genomen in het pand aan de andere kant van het Huigh de Groothof. De enorme hoeveelheid kostuums komt daar goed in zicht. Deze collectie wordt ingezet voor allerlei projecten. Kostuums uit alle tijdvakken kunnen tot leven komen voor bijvoorbeeld schoolvoorstellingen, maar ook voor film en theaterprojecten en allerlei soorten feesten en festiviteiten. Twee maanden geleden kwam de kostuummaakster Linea Stenfors van Game of Thrones onverwachts binnenlopen en genoot zij van de diversiteit van de collectie: van schilderijen uit de gouden eeuw van de Nederlandse schilderkunst tot een fenomenale fantasie collectie.

Feestjes, feestjes, feestjes! Nu de wereld weer tot leven begint te komen, komt van Gelder en haar crew weer steeds meer in actie. Naast de fun fotoshoots die ze op afspraak is blijven doen zijn er ook weer andere festiviteiten. Afgelopen maandag, op dierendag, was de opening van kindcentrum Parkrijk in Rijswijk. Met mevrouw Pauw voorop liepen en dansten twee bovenbouwgroepen in een kleurrijke Pauwen Parade. In voorbereiding zijn nu projecten voor het Mauritshuis in Den Haag en ook voor de opening van het Depot van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Afgelopen tijd mocht zij voor een verzekeringsmaatschappij en een schoolteam het Dagje Delft Arrangement uitvoeren. Met dit maatwerk programma deden zij de Delftse Delicatessen Stadswandeling, de Stap in een Schilderij Show plus de Meesterwerken Parade. De finale is altijd de Portretten Galerij.

Maand van de Geschiedenis Mini Festival  Alle basisschoolleerlingen zijn uitgenodigd om op de alle zaterdagen in de maand oktober een portret te laten maken door meesterschilder Michiel Jansz van Mierevelt. Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen ze op goed geluk komen naar het Huigh de Groothof komen. Daar komt de geschiedenis tot leven en treffen ze diverse personages uit de levensloop van Hugo de Groot aan. Het is Hugo de Groot Jaar omdat het precies 400 jaar geleden is dat hij ontsnapte met een boekenkist uit Slot Loevestein.

Extra Uitnodiging voor alle groepen 8!

Op afspraak zijn in oktober alle groepen 8 welkom voor het Hugo de Groot van Wieg tot Graf arrangement:  Een groepsfoto in schutterstuk stijl en een bijzondere rondleiding.

Dit is een samenspel van Haaren Vastgoed en Something Extra om te vieren dat hun bedrijven respectievelijk zo’n 85 en 25 jaar bestaan.

Meer berichten
 
CustomHtml_1